Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολλανδός -με την οικογένειά του- στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Κέρκυρα

Κορωνοϊός
02 Αυγούστου 2020 / 22:09

Ειδοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ, ενώ παραθέριζε στη Βόρεια Κέρκυρα, ότι το δείγμα που έδωσε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» ήταν θετικό - Σε κατ΄ οίκον περιορισμό και νεαρός Κερκυραίος που έδωσε δείγμα στο Νοσοκομείο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η περίπτωση ενός Ολλανδού, ο οποίος παραθέριζε στην Κέρκυρα και ειδικότερα στο Βόρειο συγκρότημα του νησιού (Κασσιόπη), μαζί με την οικογένειά του, είναι ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού, που επιβεβαιώθηκε  -ως ένα από τα 75 κρούσματα, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την επικράτεια-  από τον ΕΟΔΥ.

Ο Ολλανδός, μέλος 4μελούς οικογένειας, έδωσε δείγμα κατά την άφιξή του στο νησί, στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», το οποίο επέστρεψε από την Αθήνα ως θετικό στον Covid19.

Ως εκ τούτου, ο ασθενής -μαζί με την οικογένειά του- θα παραμείνουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο αναφοράς του νησιού.

Στο μεταξύ, ένας ακόμα νεαρής ηλικίας κάτοικος Κέρκυρας (σ.σ. «εγχώριο» κρούσμα) επιβεβαιώθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου ως κρούσμα κορωνοϊού, καθώς το δείγμα που έδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν θετικό. Με ήπια συμπτώματα, θ' ακολουθήσει τη σύσταση του ΕΟΔΥ για κατ' οίκον περιορισμό δύο εβδομάδων.