Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ από τη Σπυριδούλα Καρύδη (video)

Στίβος
02 Αυγούστου 2020 / 21:10

Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού, με προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη, «σμπαράλιασε» το ρεκόρ της Νίκης Ξάνθου στο μήκος, που κρατούσε 28 χρόνια, ντουμπλάροντας τα χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 στα Γιάννενα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της -μετά το χθεσινό στο τριπλούν- κρέμασε στο στήθος της, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου στα Γιάννενα, η Σπυριδούλα Καρύδη.

Η αθλήτρια του Κ.Γ.Σ. και του Παύλου Σκορδίλη πήρε την πρωτιά στο άλμα εις μήκος σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς η καλύτερη προσπάθειά της ήταν στα 6.71μ. είναι η καλύτερη που έχει σημειωθεί από το 1992 όταν η Νίκη Ξάνθου είχε φτάσει στα 6.60μ.



Η επιτυχία της Καρύδη είναι τόσο μεγάλη, που πλέον έχει τη 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο σε επίπεδο νεανίδων, αλλά και 7η επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στο μήκος γυναικών. Παράλληλα η αθλήτρια του Κερκυραϊκού αυτή τη στιγμή είναι στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης στο μήκος γυναικών.

Στα αξιοσημείωτα, το ότι η Σπυριδούλα Καρύδη κατέκτησε... περπατώντας (σ.σ. η ανωτερότητά της ήταν αναμφισβήτητη) δύο χρυσά μετάλλια, σε αντίστοιχα αγωνίσματα, κάνοντας μόλις από δύο άλματα στο καθένα απ' αυτά.