Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Σβηστά» το χρυσό στο τριπλούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η Καρύδη

Στίβος
01 Αυγούστου 2020 / 20:51

Δύο άλματα χρειάστηκε η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη για να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 στα Γιάννενα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Με άνεση και σχεδόν... σβηστά διατήρησε τα κεκτημένα η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός Γ.Σ.) κατακτώντας και πάλι τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20, που διεξάγεται στα Ιωάννινα, στο αγώνισμα του τριπλούν.

Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη, η οποία ούτως ή άλλως ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, χρειάστηκε μόλις δύο άλματα, ένα στα 13.67μ. κι άλλο ένα στα 13.64μ. για να «δηλώσει» -με εμφατικό τρόπο μάλιστα- την αγωνιστική υπεροχή της.

Η Καρύδη δεν έκανε άλλο άλμα, καθώς θ' αγωνιστεί και στο άλμα εις μήκος. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, υπήρξε και βροχόπτωση, ενώ ο άνεμος ήταν κόντρα στην Κερκυραία αθλήτρια και στις δύο προσπάθειές της.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο τριπλούν βρέθηκε η Μαρία Καβαλιέρου (ΑΕΚ) με καλύτερη προσπάθεια στα 12,57μ.. Ίδια επίδοση και για την τρίτη στον τελικό του αγωνίσματος, Μαρία Μπερτσιμά (ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου), η οποία έχασε τη 2η θέση, καθώς και είχε χειρότερη δεύτερη προσπάθεια (12,33μ., έναντι 12,56μ. της Καβαλιέρου).

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο τριπλούν υπήρξε κι άλλη κερκυραϊκή εκπροσώπηση, με την 16χρονη, Μαριάνα Μουρτσινούδη, επίσης του Κ.Γ.Σ., η οποία με άλμα στα 11.49μ. κατετάγη 8η στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20.