Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγή αγωνίας του Κεραυνού για το γήπεδο του Αγ. Νικολάου

Αθλητικές Υποδομές
30 Ιουλίου 2020 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επί Νομαρχίας Γιώργου Μαχειμάρη και μετά από πιέσεις της ΕΠΣΚ προς Νομαρχία και Δήμους, από τον τότε πρόεδρο Α. Προβατά

και τον τότε γραμματέα, τον αείμνηστο Γιάννη Μπάνο, το αίτημα ώστε τα γήπεδα της Κέρκυρας να γίνουν «πράσινα» και να μην είναι χωμάτινα, έγινε δεκτό και κατόπιν, πραγματικότητα. Σχεδόν στο σύνολο των γηπέδων με συγχρηματοδότηση Νομαρχίας και Δήμων, πριν από 15 χρόνια τα γήπεδα άλλαξαν μορφή και τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στις εξαιρέσεις αυτές ήταν και το γήπεδο του Αγ. Νικολάου, εκεί όπου ήταν η έδρα της ομάδας του χωριού, του Κεραυνού. Βέβαια το εκάστοτε Δ.Σ. προσπαθούσε να βρει τρόπους ώστε να γίνει και αυτό «πράσινο», αλλά δεν τα κατάφερε. Φτάνοντας στην τελευταία τετραετία, έρχονται οι «αμαρτωλές» εκλογές της ΕΠΣΚ το 2016 και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. πηγαίνει στο γήπεδο και πείθει τους πάντες ότι η ΕΠΟ θα το φτιάξει (όπως στο πρόγραμμα είχε βάλει αντικατάσταση χλοοτάπητα σε γήπεδο ΕΠΣΚ και Λευκίμμης), αλλά όλα αποδείχθηκαν ότι ήταν «φούσκα» και μία συνηθισμένη και απραγματοποίητη προεκλογική υπόσχεση.
Πέρυσι έγιναν Δημοτικές εκλογές και μέσα στις υποσχέσεις του κ. Λέσση ήταν να φτιαχτεί και το γήπεδο του Αγ. Νικολάου. Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάζονται κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και απαιτείται χρόνος και λογικό είναι να μην έχει προχωρήσει σε λίγους μήνες κάτι χειροπιαστό, πέραν της εξασφάλισης μιας χρηματοδότησης.
Πριν λίγες μέρες βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο το συγκεκριμένο γήπεδο αφού στην παρουσία του στην Κέρκυρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης εξήγγειλε έργα βελτίωσης γηπέδων, μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και για τις δημοτικές κοινότητες Κέρκυρας, ενώ μέσα ήταν και η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της κοινότητας Αγ. Νικολάου, ύψους 324.900 ευρώ. Είναι η τρίτη φορά που δίνεται υπόσχεση για το συγκεκριμένο γήπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δικαιολογημένα και με βάση της περσινής απόφασης για χρηματοδότησή του, που έχει προθεσμία ως 31/12/2020, η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση, μία μέρα πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας (Τετάρτη 29/7), προσπαθώντας να πιέσει αναφερόμενη στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
 
Η ανακοίνωση: «Μετά την τελευταία ανακοίνωσή μας για το θέμα του γηπέδου, με τη δημοσιότητα και την έκταση που πήρε, πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο αυριανό (29/7) δημοτικό συμβούλιο (κεκλεισμένων των θυρών). Επισημαίνουμε ξανά ότι το έργο είναι εγκεκριμένο, χρηματοδοτημένο και ονοματοδοτημένο από το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 3/12/19 και λήγει στις 31/12/20.
Το πρόβλημα ήταν, όπως επισημάναμε από τότε, ότι φορέας υλοποίησης ήταν ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας. Η λύση είναι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να κάνει αίτημα στο Υπουργείο (και να το υποστηρίξει) για αλλαγή του φορέα υλοποίησης από Δήμος Κεντρικής σε Δήμος Νότιας Κέρκυρας. Οι αρμόδιοι καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και έπρεπε πάλι η ομάδα να ασχοληθεί και να βρει τη λύση.

Απευθυνόμενοι λοιπόν προς το Δήμαρχο κύριο Λέσση και προς όλο το δημοτικό συμβούλιο ανεξαιρέτως, τους λέμε «Κύριοι, αρκετά κωλυσιεργήσατε, αρκετά αδιαφορήσατε! Ήρθε η ώρα να πράξετε το δίκαιο, ήρθε η ώρα να πράξετε το νόμιμο, ήρθε η ώρα να πράξετε το δημοκρατικό. Ήρθε η ώρα να φτιάξετε το γήπεδο του Αγίου Νικολάου!
Δεν ζητάμε χάρες, ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε! Υλοποιήστε το έργο και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα σας χειροκροτήσουμε».

Τις επόμενες μέρες και ανεξαρτήτως των αποφάσεων που θα ληφθούν από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο θα βγάλουμε εκτενέστερο δελτίο τύπου, το οποίο θα στείλουμε σε όλους τους φορείς και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νησιού».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια