Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η Σπυριδούλα Καρύδη

Στίβος
23 Ιουλίου 2020 / 18:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στον αθλητισμό, οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και γνώσης και αυτό φαίνεται

στα αποτελέσματα που φέρνει η συνεργασία Παύλου Σκορδίλη και Σπυριδούλας Καρύδη, όπως με τη νέα εντυπωσιακή επίδοση και το Πανελλήνιο ρεκόρ με 14,12μ. στην Καλλιθέα την Τετάρτη 22/7.

Η καραντίνα άφησε πίσω τον προγραμματισμό της προετοιμασίας που είχε ως στόχο το Ναϊρόμπι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, το οποίο ματαιώθηκε και όλοι πίστεψαν ότι σε συνδυασμό με το κλείσιμο των γηπέδων, θα ήταν απλά μια μεταβατική χρονιά για τη 19χρονη Κερκυραία πρωταθλήτρια.
Όταν πέρυσι μετά το χρυσό μετάλλιο και το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 με 14μ., η Σπυριδούλα αποφάσισε ότι θα αφιέρωνε την επόμενη χρονιά στην προπόνηση, πίστεψε ότι είναι έτοιμη για ένα Παγκόσμιο μετάλλιο και ίσως για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020.
Ο Παύλος Σκορδίλης, δούλεψε πολύ μεθοδικά με την Σπυριδούλα όλο τον χειμώνα, άφησε πολλές φορές την Κέρκυρα για να πάνε για προετοιμασία μακριά, δεν πέρασε μια μέρα χωρίς δουλειά και όταν στις αρχές Μαρτίου όλος αυτός ο κόπος, τιναζόταν με την πανδημία στον αέρα, δεν τα παράτησαν, συνέχισαν κάτω από δύσκολες συνθήκες να δουλεύουν και ήρθε το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Κυρίως όμως έδειξε ότι ο Παύλος Σκορδίλης μπόρεσε να αξιοποιήσει το τεράστιο ταλέντο και τις ικανότητες της Σπυριδούλας. Μάλιστα ήταν τέτοιος ο προγραμματισμός της προπόνησης ώστε να είναι στο πικ της απόδοσής της στις αρχές Ιουλίου στο Παγκόσμιο Κ20 και το νέο ρεκόρ δεν ήρθε τυχαία.
Αξιοσημείωτη, σε όλο αυτό το εγχείρημα, είναι η βοήθεια του ΣΕΓΑΣ που έχει βάλει την Σπυριδούλα στην ελίτ του στίβου και παίρνει ένα μηνιαίο βοήθημα, γιατί οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς δεν της αφήνουν περιθώρια να κοιτάξει τα «προς το ζειν».

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Παύλου μετά τον αγώνα της Καλλιθέας για την επιτυχία αυτή: «Είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα της. Δουλέψαμε πολύ στη διάρκεια της καραντίνας και καταφέραμε να διατηρηθούμε σε πολύ καλή κατάσταση. Θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 τόσο στο τριπλούν όσο και στο μήκος κι έπειτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια