Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά οργάνων 59χρονης προς μεταμόσχευση στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Δωρεά Οργάνων
21 Ιουλίου 2020 / 14:28

«Η Διοίκηση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης, που παρά την φόρτιση και θλίψη, έδωσαν την συναίνεση τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν την απώλεια τους σε δώρο ζωής», τονίζεται σε ανακοίνωση του Διοικητή του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδα Ρουμπάτη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Ιουλίου.

Όπως ενημέρωσε ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδας Ρουμπάτης, πρόκειται για τα όργανα μιας 59χρονης, η οποία νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ.  του νοσοκομείου και κατέστη  εγκεφαλικά νεκρή.

Η λήψη των οργάνων έγινε στο χειρουργείο του Νοσοκομείου με συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Κ.
.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό, «η Διοίκηση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης, που παρά την φόρτιση και θλίψη έδωσαν την συναίνεση τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν την απώλεια τους σε δώρο ζωής.

Συγχρόνως τονίζει την ανάγκη της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε σχέση με το θέμα της δωρεάς οργάνων, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται ουραγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο ζήτημα αυτό, ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Τέλος, ευχαριστεί και συγχαίρει το προσωπικό του Νοσοκομείου που πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταστεί εφικτή η δωρεά αυτή».