Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρώτη δωρεά ζωής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι γεγονός

Δωρεά Οργάνων
29 Αυγούστου 2023 / 16:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα και στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Η πρώτη δωρεά ζωής και λήψη μοσχευμάτων που έγινε ποτέ στο Γ. Ν. Ζακύνθου είναι γεγονός. Χάρη στην ανθρωπιά της οικογένειας του θανόντος και την προσπάθεια όλου του ιατρικού προσωπικού, τρεις συνάνθρωποι μας θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η λήψη οργάνων έγινε από 64χρονο δότη ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Τα μοσχεύματα πνευμόνων και νεφρών μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα και στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και ευχαριστεί για τη μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους μας.

Ακόμα, η διοίκηση του νοσοκομείου «ευχαριστεί και συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου μας, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου, για τη συμμετοχή και άψογη ανταπόκριση στην όλη διαδικασία.

Επίσης ευχαριστεί τις χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την λήψη των πνευμόνων και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Πατρών και Ιωαννίνων για την λήψη των νεφρών».

Ο γιατρός εντατικολόγος του Νοσοκομείου Ζακύνθου Γεράσιμος Αγαλιώτης σε ανάρτησή του σημειώνει «Πολλές ευχαριστίες, εκτίμηση και ευγνωμοσύνη στους πολλούς που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.
Στις συντονίστριες του ΕΟΜ που συντόνισαν την ολη διαδικασια.
Στο προσωπικό των Εργαστηρίων και του Ακτινολογικού του Γ. Ν. Ζακυνθου.
Στο προσωπικό του Χειρουργείου του Γ. Ν. Ζακυνθου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κι έφερε εις πέρας μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία που ήταν πρωτόγνωρη.
Περήφανος για την συνεχή προσπάθεια της ομάδας του προσωπικού της ΜΕΘ του Γ. Ν. Ζακύνθου.
Μα πάνω από όλα, ευχές στους λήπτες και απεριόριστο σεβασμό στην οικογένεια του δότη, που χάρη στην ανθρωπιά και στην γενναιοδωρία τους έδωσαν ζωή σε βασανισμένους συνανθρώπους μας».

Photo - Video: FB/Γεράσιμος Αγαλιώτης

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.