Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας

Στέφανος Γκίκας
16 Ιουνίου 2020 / 12:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπεύθυνο Συντονιστή του Κέντρου Υγείας, κ. Αλέξανδρο Γαρδικιώτη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Κύριο θέμα συζήτησης απετέλεσε το αίτημα να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώτος του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, ώστε από τον ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να περάσει στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας. Οι διαδικασίες για την επίτευξη αυτού το στόχου πρέπει να επιταχυνθούν, προκειμένου το κτίριο να επισκευαστεί άμεσα με κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Επίσης, ετέθη η ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας. Σήμερα καταγράφεται έλλειψη σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως ορθοπεδικού, παθολόγου, γυναικολόγου, καρδιολόγου, δερματολόγου, ΩΡΛ κ.α. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην συνεργασία του Κέντρου Υγείας με τα ΤΟΜΥ.
Τέλος, ο Συντονιστής του Κέντρου Υγείας και το προσωπικό εξήγησαν στον κ. Γκίκα τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Κέντρου Υγείας κατά την παρούσα περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να γίνει δυνατή η ιχνηλάτηση των επαφών κάποιου ασθενούς. Στόχος είναι η προστασία των πολιτών που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας, αλλά και του προσωπικού του.
Ο Βουλευτής δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα θέσει τα ζητήματα που του μεταφέρθηκαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.