Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καρύδης: Τα εύσημα για τη δημοπράτηση του εργοστασίου δεν ανήκουν στην Υδραίου!

Γιώργος Καρύδης
22 Μαΐου 2020 / 14:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σφοδρή κριτική για τις δηλώσεις της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπης Υδραίου, ασκεί ο Γιώργος Καρύδης, επικεφαλής της Κερκυραϊκής Συμμαχίας στο δημοτικό συμβούλιο:

‘’Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι!’’ (Λαϊκή θυμοσοφία).

Η δήμαρχος κ. Μ. Υδραίου και οι συμπλέοντες μαζί της  πανηγυρίζουν για το Εργοστάσιο των Απορριμμάτων  της Κέρκυρας, την κατασκευή του οποίου δρομολόγησε η προηγούμενη δημοτική αρχή!

Στις 19 Μαΐου, αναρτήθηκε η δημοπράτηση για την κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας των Απορριμμάτων  της Κέρκυρας με διεθνή διαγωνισμό.
Η κ. Δήμαρχος αναφερόμενη στο θέμα με δήλωσή της στα τοπικά ΜΜΕ χρησιμοποίησε την υποκριτική φράση ‘’Διαψεύσαμε όσους επένδυσαν στην αποτυχία μας’’!  Αυτό, θεωρούμε, πως σημαίνει υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας!

Έτσι αντί η σημερινή δημοτική Αρχή -και όσοι ευθυνόμενοι αυτοδιοικητικοί συναγελάζονται μαζί της- ν΄ αναφέρει, ανταποκρινόμενη στην αλήθεια, ένα καλό λόγο για την προηγούμενη δημοτική αρχή, που με μεγάλες θυσίες και τεράστιο πολιτικό κόστος δρομολόγησε την  λύση της κατασκευής του Εργοστασίου Απορριμμάτων στην Κέρκυρα, προκλητικά υπονοεί,  πως δήθεν πρόκειται για
δήθεν δική της επιτυχία!

Αντί να ζητήσει συγνώμη από την προηγούμενη δημοτική πλειοψηφία και τον απελθόντα ΣΥΔΙΣΑ, τους οποίους χτυπούσε ανελέητα, επειδή κατάφεραν  η χρηματοδότηση του Εργοστασίου Απορριμμάτων να είναι δημόσια, από ευρωπαϊκά προγράμματα κι όχι  από ΣΔΙΤ, μιλάει δήθεν για διάψευση όσων επένδυσαν στην αποτυχία της ίδιας!!

Αντί ν’ αποδεχτεί ότι η επιλογή της δημοτικής Παράταξης  ΝΕ.ΡΙ.ΚΙ. μέσα σε δραματικές οικονομικές συνθήκες αποσόβησε την τεράστια οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και των δημοτών της Κέρκυρας από τη συμμετοχή τους  μαζί με  ιδιώτη στην κατασκευή του εργοστασίου, αναφέρεται σε δήθεν δική της ετοιμότητα και μεθοδικότητα!

Αντί η ίδια και ο όψιμος συνήγορος υπεράσπισής της να πουν την αλήθεια στον κερκυραϊκό λαό για την καταλυτική πρωτοβουλία του προηγούμενου ΣΥΔΙΣΑ στην οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα με   α) την αγορά του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων των Αδελφάτων για την ενδιάμεση διαχείριση, β) την κατασκευή της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού  των στραγγισμάτων στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, γ)  την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την σύναψη της σύμβασης για την οριστική αποκατάσταση των τριών κυττάρων του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και δ) την δρομολόγηση της μελέτης για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ,  δηλώνουν χωρίς ίχνος ντροπής, πως δήθεν ο Κεντρικός Δήμος – που δεν υπήρχε όταν επιτεύχθηκαν τα παραπάνω- είναι ο οικονομικός και διοικητικός στυλοβάτης όλων αυτών!!!

Να υπογραμμιστεί ότι η κ. Δήμαρχος και η δημοτική της αρχή δεν ακολουθούν την τακτική της αβάσιμης  οικειοποίησης δράσεων του  προηγούμενου Δήμου, μόνο στο ζήτημα των απορριμμάτων. Το ίδιο έγινε λ.χ.  με την αποκατάσταση και επανάχρηση του διατηρητέου κτιρίου της πινακοθήκης Άγγελου Γιαλλινά, που η  απελθούσα δημοτική αρχή είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014-20 , αλλά και με την ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων, την αγορά της ασφάλτου των οποίων  πραγματοποίησαν οι απελθόντες, που όμως, λόγω γραφειοκρατίας δεν πρόλαβαν να την παραλάβουν πριν παραδώσουν τη δημοτική αρχή.  

Παράλληλα η κ. Δήμαρχος και οι συνοδοιπόροι της ενώ πανηγυρίζουν αναφέροντας πως με την δημοπράτηση του εργοστασίου ‘’Ξημέρωσε μια από τις πιο όμορφες μέρες για την Κέρκυρα’’, που όμως  δεν οφείλεται σ΄ αυτούς, παραλείπουν να δώσουν απαντήσεις για την πορεία κρίσιμων ζητημάτων για τα οποία έχουν σήμερα την αποκλειστική ευθύνη, όπως:
Γιατί η κατάσταση στο Τεμπλόνι είναι επιβαρυμένη όσο ποτέ άλλοτε;
Λειτουργεί ή όχι ο βιολογικός καθαρισμός;
Γιατί δεν προχωράει η αποκατάσταση των τριών κυττάρων;
Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η μερική μεταφορά απορριμμάτων στην Κοζάνη, που είχε δηλωθεί πως θα ξεκινούσε στις αρχές Φεβρουαρίου; 
Τι θα γίνει με τις ποσότητες των  σκουπιδιών που δεν θα μεταφερθούν στην Κοζάνη;
Τι γίνεται με την πολυδιαφημισμένη ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή;
Γιατί δεν προχωράει η ενημέρωση των πολιτών για τους τρόπους ανακύκλωσης και διαλογής;
Γιατί δεν αξιοποιείται η χρηματοδότηση που είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή;
Πλήρης σιωπή για όλα αυτά! 
Οι μέρες όμως που αργότερα θα ξημερώσουν δεν θα είναι πια όμορφες, όπως η σημερινή. Το αντίθετο θα συμβεί!

Από την πλευρά μας οφείλουμε να θυμίσουμε στις κερκυραίες και στους κερκυραίους ότι η  υπεροψία, η εγωπάθεια και η εξουσιομανία κατά την άσκηση οποιασδήποτε μορφής εξουσίας οδηγούν στον ολισθηρό δρόμο της συσκότισης και της παραπληροφόρησης που δηλητηριάζουν τη δημοκρατική νομιμότητα, την πολιτική δεοντολογία  και τελικά το συμφέρουν του τόπου. Ο λαός επιβάλλεται να γνωρίζει όλη την αλήθεια.

Ο δικός μας στόχος εξακολουθεί να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του κερκυραϊκού λαού με ευθύτητα, αξιοπιστία και συνέπεια.
Έτσι εμείς, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, θα επιχειρήσουμε να ζυμώσουμε την ανατροπή του σημερινού φθαρμένου, παρηκμασμένου, διαπλεκόμενου, πελατειακού, απολίτικου και  αναξιόπιστου τοπικού πολιτικού σκηνικού. Η προσπάθειά μας θ’ αξιολογηθεί από τον κερκυραϊκό λαό, που διαθέτει και γνώση και κρίση.
 

Κέρκυρα 22 Μαΐου 2020
                                                                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος
                                                             Επικεφαλής της Παράταξης
                                                            ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ