Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος σε Κράτσα: «Γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ;»

«ΔΙΑΠΛΟΥΣ»
15 Μαΐου 2020 / 09:54

Κριτική του πρώην Περιφερειάρχη στη νυν Περιφερειακή Αρχή για το ότι έμεινε εκτός χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», για τον οποίο το προηγούμενο διάστημα έγινε μεγάλη προσπάθεια μέχρι τελικά ν΄ αποκτήσει πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Θέση στη ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων για την ένταξη τριών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1.157.000€, στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με διακιούχους το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ μαζί με τα τέσσερα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας, πήρε ο πρώην Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.» στο Περιφερειακό Συμβούλιο επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση αυτή είχε εξασφαλιστεί από την δική του θητεία (συγκεκριμένα από τα μέσα του 2017), καθώς αφορούσε κομμάτι του γενικότερου σχεδιασμού της παράταξής του για την Ψυχική Υγεία στα Ιόνια Νησιά.

Ταυτόχρονα ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος βάλλει κατά της Περιφερειακής Αρχής της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για τον λόγο ότι στους δικαιούχους των προγραμμάτων αυτών δεν έχει συμπεριληφθεί ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», παρά το ότι η καθυστέρηση της ένταξης των εν λόγω χρηματοδοτήσεων έγινε από την «ΑΝ.Α.Σ.Α.» ακριβώς γι' αυτό, για να μπορεί δηλαδή και ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» να λάβει χρηματοδότηση μόλις πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας, κάτι που τελικά κατορθώθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων αναφέρει:

«Η Π.Ι.Ν. / Κράτσα εξέδωσε δελτίο τύπου για την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 τριών δράσεων για την ψυχική υγεία συνολικού προϋπολογισμού 1.157.000 ευρώ με δικαιούχους το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ μαζί με τα 4 Κέντρα Πρόληψης των νησιών μας.

Παραθέτουμε ένα σχόλιο και διατυπώνουμε ένα ερώτημα:

Η χρηματοδότηση των δράσεων αυτών είχε εξασφαλιστεί από την Π.Ι.Ν. / ΑΝ.Α.Σ.Α. από τα μέσα του 2017, στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού της ΑΝ.Α.Σ.Α. για την ψυχική υγεία.

Η σχετική πρόσκληση εκδόθηκε από την Π.Ι.Ν. / ΑΝ.Α.Σ.Α. στις 18/07/2019 (ΙΟΝ62) , με σχετική καθυστέρηση που προκλήθηκε από την αναμονή της πιστοποίησης του ΔΙΑΠΛΟΥ Κέρκυρας από το υπουργείο Υγείας ως ισότιμου φορέα στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Τούτο συνέβη στις 9/3/2019 και ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ κατέστη δικαιούχος ανάληψης προγραμμάτων.

Όπως όμως προκύπτει από το δελτίο Τύπου της Π.Ι.Ν. / Κράτσα ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ δεν ευρίσκεται ανάμεσα στους χρηματοδοτηθέντες φορείς!

Η τεράστια σημασία της ύπαρξης και λειτουργίας του ΔΙΑΠΛΟΥ στην Κέρκυρα είχε τονιστεί από πολλές πλευρές και το ερώτημα είναι σαφές και απευθύνεται στην κα περιφερειάρχη:

Γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ;

Υπέβαλε πρόταση και απορρίφθηκε;

Τι θα κάνετε για να στηρίξετε την συνέχιση της λειτουργίας του ως προσφορά στους νέους και τις νέες της Κερκύρας που έχουν την ανάγκη του;»