Είδε το «νέο» αεροδρόμιο ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας

Είδε το «νέο» αεροδρόμιο ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας

Τους καινούργιους χώρους στο «Ιωάννης Καποδίστριας» είχαν την ευκαιρία να δουν τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας (φωτογραφία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας με τη Δ/νση της Fraport στο νησί και ξενάγηση στους αναβαθμισμένους χώρους του «Ι. Καποδίστριας»

11
Μαΐου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση με την Διοίκηση της Fraport στην Κέρκυρα, είχε την περασμένη Παρασκευή, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του τελευταίου.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Δ/ντη και τον Υποδ/ντή της Fraport στην Κέρκυρα, κ.κ. Κωστούρο και Πετρόπουλο, αντίστοιχα και να ξεναγηθούν στους χώρους του αεροδρομίου, το οποίο έχει αποκτήσει πλέον -με την εξέλιξη των εργασιών- άλλη εικόνα.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος στο δελτίο Τύπου που απέστειλε:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα 8/05/2020 την  τοπική διοίκηση της Fraport, τον κύριο Κωστούρο διευθυντή και  τον κύριο Πετρόπουλο υποδιευθυντή.

Μας ξενάγησαν και στους χώρους του αεροδρομίου που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι επιτέλους παρουσιάζει Ευρωπαϊκή εικόνα.

Μας ενημέρωσαν για τα μέτρα ασφαλείας ,τις απολυμάνσεις, την καθαριότητα και την τοποθέτηση νέων μηχανημάτων ελέγχου αποσκευών. Έγινε αναφορά δε στην πιθανότητα χρήσης  υγειονομικών πιστοποιητικών των επισκεπτών για είσοδο στην χώρα. Το μέτρο αυτό είναι της αρμοδιότητας των αντίστοιχων αρχών (Εθνικών και Ευρωπαϊκών) και αντικείμενο απόφασης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εντύπωση μας έκανε η αναφορά ότι η τιμολογιακή πολιτική και ο τρόπος εκχώρησης δικαιωμάτων άφιξης των αεροσκαφών καθορίζεται από εντεταλμένους μηχανισμούς του κράτους. Έγινε επίσης αναφορά στις αναμενόμενες προτάσεις του ΣΕΤΕ οι οποίες θα βοηθήσουν στο να καθοριστούν οι  λεπτομέρειες λειτουργίας των τουριστικών μονάδων.

Τέλος οι εκτιμήσεις τους μιλούν για μια σεζόν με μείωση των αφίξεων, το μέγεθος των οποίων είναι ακόμα νωρίς να αποτιμηθεί».