Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λέσσης: «Παρακολουθούμε τα δεδομένα, θα μεριμνήσουμε με σύνεση»

Λέσσης Κώστας
22 Απριλίου 2020 / 15:50

«Οι όποιες αποφάσεις κριθούν απαραίτητες θα εισαχθούν προς συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο σε εύλογο χρόνο προκειμένου να έχουμε μια πλήρη εικόνα και του εύρους των περιορισμών και της όποιας ενδεχόμενης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών...» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Ανακοίνωση, με την οποία απαντά στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν.», Νίκο Γκούση, εξέδωσε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης και στην οποία δίνονται εξηγήσεις για το πώς σκοπεύει να κινηθεί η Δημοτική Αρχή Νότιας Κέρκυρας σε ότι αφορά την οικονομική στήριξη / ελάφρυνση των επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Σε συνέχεια δημοσίων δηλώσεων του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Γκούση σχετικά με  αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας για οικονομική ελάφρυνση τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τις συνέπειες του Covid-19, ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου επεξεργάζεται και παρακολουθεί τα δεδομένα σε ότι αφορά τα δημοτικά έσοδα και το πως αυτά επηρεάζονται από τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας. Ανάλογη ανησυχία είχε από καιρού εκφράσει προσωπικά στον Δήμαρχο και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Πανδής.

Οι όποιες αποφάσεις κριθούν απαραίτητες θα εισαχθούν προς συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο σε εύλογο χρόνο προκειμένου να έχουμε μια πλήρη εικόνα και του εύρους των περιορισμών, και της όποιας ενδεχόμενης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Άλλωστε τέλη που σχετίζονται με την εποχική τουριστική δραστηριότητα δεν εισπράττονται αυτή την περίοδο και τα ισχύοντα ανταποδοτικά τέλη δεν καλύπτουν το σύνολο των σχετικών προϋπολογισμένων εξόδων. Προς το παρόν αντιμετωπίζουμε μία ειδική συνθήκη και υπάρχει εντολή προς την οικονομική υπηρεσία να μην λειτουργεί ως επισπεύδουσα σε υποθέσεις εισπρακτικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων περιορισμού.    

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να μεριμνά για την εύρυθμη οικονομική λειτουργία του Δήμου με σύνεση,  νηφαλιότητα και ψυχραιμία προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών που πλήττονται από την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού, και μέχρι σήμερα έχει λάβει κάθε δυνατή μέριμνα στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Ανάλογη μέριμνα θα ληφθεί και για τους ασκούντες οικονομική δραστηριότητα όχι όμως υπό τη μορφή μιας απερίσκεπτης ταχείας πλειοδοσίας οικονομικών ελαφρύνσεων που αποσκοπούν στον πολιτικό εντυπωσιασμό δίχως να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες του νεοσύστατου Δήμου μας».