Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ:Να ξεκινήσει άμεσα συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
06 Μαρτίου 2024 / 15:24

Για την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλ. Αυλωνίτη, καθώς και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ.Μπιάγκη

ΑΘΗΝΑ. Την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας «να θέσει εκτός Εκκλησίας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, καθώς και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπιάγκη» με αιχμή την ψήφο τους στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας τους δύο βουλευτές «με αφορμή το ότι άσκησαν με συνέπεια τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, μας αναγκάζει να ‘υπενθυμίσουμε’ στην Εκκλησία τον δικό της ρόλο στην κοινωνία για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση αυτή, επιστρέφει στην Μητρόπολη την ‘βαθιά απογοήτευση’ που αναφέρει στην ανακοίνωσή της και την καλεί να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι στο ποίμνιό της. Να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς καταδίκες και ‘αφορισμούς’, αλλά με αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και δεκτικότητα απέναντι σε όλους» επισημαίνει.

«Αυτό που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά είναι η αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προαναγγέλλοντας πως σύντομα το κόμμα θα καταθέσει τη σχετική πρόταση Νόμου.

                                                                                

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ