Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων ΑμΕΑ για τις νέες θέσεις στάθμευσης

ΑμΕΑ
15 Απριλίου 2020 / 09:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, με μεγάλη χαρά ενημερώθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, για την δημιουργία δύο νέων θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρία στην Ι.Θεοτόκη,

από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Σκούπουρα, κάνοντας την με πολλά προβλήματα προσβασιμότητας πόλη της Κέρκυρας περισσότερο φιλική στα Άτομα με Αναπηρία και ιδιαίτερα στα άτομα με κινητικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις και στους γονείς παιδιών  με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.
    
Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου που υπογραφουν ο Πρόεδρος Σπύρος Ζουμπουλίδης και η Γραμματέας Μαρία Κοντού, τονίζεται «Χαιρετίζουμε αυτήν την προσπάθεια του Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Σκούπουρα, ευελπιστώντας την συνέχιση έργων προσβασιμότητας σε όλα τα όρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, θέτοντας στη  διάθεσή του σ΄ αυτήν την προσπάθεια την μεγάλη εμπειρία του Συλλόγου μας, αλλά και σε ότι άλλο θέμα Ατόμων με Αναπηρία μας χρειασθεί και με το δεδομένο ότι ο Σύλλογός μας είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), αντλώντας τεχνογνωσία και δυνατότητα παρεμβάσεων.

Βέβαια και η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να διαφυλάξει την ορθή χρήση των θέσεων στάθμευσης μόνο από τους κατόχους Δελτίων Στάθμευσης ΑΜΕΑ, εκδιδόμενου από την Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και όχι από κατόχους κάρτας μέλους Συλλόγου ΑμεΑ,  θέμα που αναδείχθηκε με κάθε λεπτομέρεια στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κέρκυρα τον Απρίλιο του 2019 με θέμα «Ελληνική Αστυνομία και Άτομα με Αναπηρία.»