Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Γραμμή SOS 15900 και ιατροδικαστής για κακοποιημένες γυναίκες

Κακοποίηση
14 Απριλίου 2020 / 14:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας που φαίνεται να επιδεινώνεται κατά το διάστημα των περιοριστικών μέτρων, επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης.

«Ο κορονοϊός, πέρα από τις επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή μας έγινε και η αιτία να φανερωθούν πολλές παθογένειες της κοινωνικής μας ζωής, με σοβαρότερη, ίσως, την ενδοοικογενειακή βία , η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος, όταν οι οικογένειες περιορίζονται στο σπίτι, σε μια κακοποιητική σχέση, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την εποχή του «Μένουμε σπίτι» για το γενικό καλό όλων, κάποιοι άνθρωποι βιώνουν την αναγκαστική συμβίωση με τον εχθρό τους, που αρκετές φορές είναι κάποιο μέλος της ίδιας τους της οικογένειας, πολλές φορές χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να καλέσουν για βοήθεια.

Το Νοσοκομείο Κέρκυρας, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στις κακοποιημένες γυναίκες, τις οποίες προτρέπουμε να επικοινωνούν:

Α) Με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στη γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση ή να στέλνουν email στο [email protected], σε περίπτωση που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά   και

Β) Με τον Ιατροδικαστή του νοσοκομείου στο 2661360567 ή στο [email protected], ακόμη και να τον επισκεφτούν στο γραφείο του, προκειμένου να τις καθοδηγήσει».