Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία από την NCH για παρεμπόδιση εργασιών στον Ερημίτη

Ερημίτης
29 Αυγούστου 2017 / 14:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αργά το βράδυ του Σαββάτου έλαβε τέλος (;) το επεισόδιο στον Ερημίτη μεταξύ των ανθρώπων της NCH Capital, και των εκπροσώπων του Συλλόγου του Ερημίτη.

Η εταιρεία, μετά τις θαλάσσιες μελέτες προσπάθησε το Σάββατο το πρωί να ξεκινήσει χερσαίες εργασίες αλλά συνάντησε αντιδράσεις από τον Σύλλογο, όταν επιχείρησε να περάσει από το δασικό μονοπάτι. Οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι κάλεσαν τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Καλούδη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Θεόδωρο Μαυρωνά, πλησίασαν τους εκπροσώπους της εταιρείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Φατήρα, ο Δήμαρχος, τους είπε ότι τους απαγορεύει να περάσουν, γιατί το μονοπάτι είναι Δημοτικό. Όπως είπε εφόσον το μονοπάτι είναι δημοτικό, αν η εταιρεία θεωρεί πως χρειάζεται πρόσβαση με μηχανήματα θα πρέπει να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και να λάβει τη σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Ακολούθησε αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Θεόδωρο Παγκράτη, ο οποίος εκτιμά ότι η εταιρεία διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες και δημιουργήθηκε ένταση.

Τελικά ο αντιδήμαρχος Σπύρος Καλούδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεόδωρος Μαυρωνάς και ο εκπρόσωπος της NCH Capital Θεόδωρος Παγκράτης, κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, αφού ο τελευταίος κάλεσε την αστυνομία, η οποία ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να προσέλθουν για εξηγήσεις.

Ο εκπρόσωπος της NCH υπογραμμίζει ότι όλες οι εργασίες της εταιρείας είναι σύμφωνες με το νόμο, αφού η εταιρεία έχει λάβει την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ και της πολεοδομικής μελέτης απευθείας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος τον Απρίλιο του 2016. Ο Θ. Παγκράτης συμπλήρωσε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών η συνεργασία τους με την αρχαιολογία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Τελικά προχώρησε σε καταγγελία κατά όλων όσοι παρεμποδίζουν τις εργασίες στην παραχωρηθείσα περιοχή και η υπόθεση θα κριθεί από την Εισαγγελία.
Στο μεταξύ οι αντιδρώντες στην επένδυση είχαν ήδη τοποθετήσει δημοτικά και ιδιωτικά αυτοκίνητα στο μονοπάτι για να εμποδίσουν τη διέλευση των σκαπτικών μηχανημάτων της εταιρείας...