Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήρε την «ΚΟΥΠΑ» στην Ισπανία η Εθνική Κρίκετ Ανδρών (photos)

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΚΕΤ
03 Οκτωβρίου 2024 / 13:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ανεπανάληπτος θρίαμβος, πέρα και έξω από κάθε προγνωστικό, με τη χώρα μας να είναι πλέον στην κορυφαία κατηγορία της Ευρώπης και να πρέπει πλέον να δρομολογήσει ενέργειες που θα την κρατήσουν ψηλά

Εκπληκτική η Εθνική μας ομάδα κρίκετ ανδρών στην Μάλαγα της Ισπανίας, κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 11 ομάδες που πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Challenger Division και κέρδισε την άνοδο στην Premier Division.

Η Εθνική μας έφτασε στον τελικό που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (2/10) με αντίπαλο την Εσθονία, σε ένα ματς που η νικήτρια θα έπαιρνε την 1η θέση και το Κύπελλο. Οι Εσθονοί έκαναν πρώτοι 175 runs και στη συνέχεια έπαιζε η χώρα μας που έπρεπε να τα ξεπεράσει. Η Ελλάδα βρέθηκε σε δύσκολη θέση, χρειαζόταν 28 runs στις τελευταίες έξι μπάλες που είχε για να νικήσει και οι πιθανότητες της ήταν 10% για τη νίκη, όπως ηλεκτρονικά κατέγραφε ο πίνακας και στην ζωντανή μετάδοση που υπήρχε για τον αγώνα. Έκανε το απίστευτο, ξεκίνησε με 3 εξάρες από τον αξεπέραστο Sajid Afridi και οι πιθανότητες μεγάλωσαν φτάσαμε στο 53%, έμεναν 3 μπάλες και χρειαζόταν 10 runs. Στην 4η «μπαλονιά» πήρε 4 runs και στην 5η μια ακόμη εξάρα και έγινε το θαύμα, φτάσαμε στο 176, στη νίκη και στην κατάκτηση του κυπέλλου με 8 wickets, ενώ μια έμεινε και μια μπαλιά.

 

Ανεπανάληπτος θρίαμβος, πέρα και έξω από κάθε προγνωστικό, με τη χώρα μας να είναι πλέον στην κορυφαία κατηγορία της Ευρώπης και να πρέπει πλέον να δρομολογήσει ενέργειες που θα την κρατήσουν ψηλά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον το Κρίκετ έγινε Ολυμπιακό άθλημα και θα πρέπει να εξαντλήσουμε στην πορεία κάθε πιθανότητα και να διεκδικήσουμε συμμετοχή στην επόμενη Ολυμπιάδα.     

Μιλήσαμε το πρωί της Πέμπτης (3/10) με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κ. Κατσώρα και για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μας έκανε την παρακάτω αποκλειστική δήλωση για την επιτυχία της Εθνικής μας: «Το όραμα μας έγινε πραγματικότητα, ένα όνειρο χρόνων υλοποιήθηκε χθες. Η Εθνική ομάδα κρίκετ μετά από μια σειρά δύσκολων αγώνων όχι μόνο βγήκε πρώτη στον Όμιλό της, όχι μόνο προκρίθηκε στα πλέι οφ, όχι μόνο κατέκτησε την 1η θέση στους αγώνες των πλέι οφ, αλλά τελικά κατέκτησε και το πρωτάθλημα μετά από έναν ανυπέρβλητο αγώνα στον τελικό νικώντας την Εσθονία στην προτελευταία μπαλόνι κάνοντας την μεγάλη ανατροπή. Η 1η θέση μεταξύ 11 ομάδων και η άνοδός μας στην 1η κατηγορία της Ευρώπης δεν είναι κάτι που έγινε τυχαία, έγινε μετά από πολύ δουλειά σωστές επιλογές τόσο στο πρόσωπο του προπονητή μας του Κ. Βασιλά, όσο και στους παίκτες της Εθνικής ομάδας και βέβαια οφείλεται και στο πολύ καλό κλίμα που επικρατεί σήμερα στο κρίκετ.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή μας, στους παίκτες της ομάδας και σε όλα τα σωματεία και όλους τους ανθρώπους του κρίκετ που έχουν συνεισφέρει σε αυτή την επιτυχία.    

 Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων μας έχει συσπειρωθεί και στηρίζει το νέο Δ.Σ. με 78% που πήραμε στις εκλογές και πλέον αφήνοντας πίσω το παρελθόν κοιτάει μπροστά αναθεωρώντας τους στόχους μας. Σήμερα είναι μια μέρα χαράς μια μέρα πανηγυρισμοί  για όλο το κρίκετ και την Κέρκυρα, από αύριο όμως οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες, τα κεφάλια όλοι μέσα, θέτουμε καινούργιους στόχους και αγωνιζόμαστε για την επίτευξή τους. Πάμε όλοι μαζί για να καμαρώσουμε το κρίκετ όπως το έχουμε ονειρευτεί».

 

Να σημειώσουμε ότι η επιστροφή της ομάδας μας έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης (3/10) με πτήση από το Μιλάνο με την εταιρεία Ryanair.

ΦΩΤΟ@ ΕΛΟΚ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια