Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Εθνική Ανδρών Κρίκετ κέρδισε την άνοδο στην Premier Division (photos)

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΚΕΤ
02 Οκτωβρίου 2024 / 12:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι ομάδες έπαιξαν διπλούς αγώνες μεταξύ τους με στόχο τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στην Premier Division της Ευρώπης και η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια τέτοια μεγάλη διάκριση

Όταν την περασμένη εβδομάδα η Εθνική Ομάδα Κρίκετ Ανδρών ξεκίνησε το ταξίδι για την Μάλαγα της Ισπανίας για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είχε βάλει στόχο αρχικά να μείνει στην κατηγορία και να προσπαθήσει για κάτι περισσότερο, γνωρίζοντας τις δυσκολίες.

Με αντιπάλους στον Όμιλο, την Κύπρο, την Σερβία, την Τσεχία και το Λουξεμβούργο έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε δυο φορές το Λουξεμβούργο και την Κύπρο, είχε μια νίκη και μια ήττα από την Σερβία, ενώ νίκησε μια φορά την Τσεχία και έχασε στο τελικό παιχνίδι για την 1η θέση του Ομίλου τερματίζοντας 2η αλλά παίρνοντας την πρόκριση για τα τελικά, εκεί όπου θα αντιμετώπιζε την ομάδα Isle of Man (νησί ανάμεσα στην Βρετανία και την Ιρλανδία) και την Εσθονία που βγήκε 2η.

Οι ομάδες έπαιξαν διπλούς αγώνες μεταξύ τους με στόχο τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στην Premier Division της Ευρώπης και η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια τέτοια μεγάλη διάκριση. Η Ελληνική ομάδα μπόρεσε να κερδίσει δυο φορές την ομάδα του Isle of Man με 101-100 και 170-169 (ουσιαστικά της έδωσαν την άνοδο), σε συνδυασμό με την ήττα του Isle of Man από την Εσθονία με 166-164.

Στην βαθμολογία η Ελλάδα με 3 νίκες και μια ήττα και σύνολο βαθμών 12 είναι 1η και κερδίζει 100% την άνοδο.  Και αυτό γιατί με βάση τον κανονισμό θα δώσει δυο ακόμη ματς η Εθνική μας (Τετάρτη 2/10) στις 14.30 με την Εσθονία και στις 20.30 με την 2η ομάδα που Ομίλου που θα βγει μετά το ματς Τσεχίας-Εσθονίας που γίνεται το πρωί της Τετάρτης. Η Ελλάδα ανεξάρτητα αποτελέσματος με την Εσθονία θα παίξει στον τελικό και θα διεκδικήσει να είναι η πρωταθλήτρια.

Η βαθμολογία

Ομάδες                              Ν.           Ητ.         Βαθ.      ΝRR

Ελλάδα                3             1             12          +4.004

Isle of Man         2             2             10          +0.203

Εσθονία              2             2             8             +0.435

Τσεχία                  1             3             6             -4.750 

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Κ. Κατσώρας μετά την επιτυχία της Εθνικής έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

«Πανάξια πήρε την πρόκριση για την Premier Division η Εθνική μας ομάδα Κρίκετ. Δεν θα χρειαστεί να δω τα σημερινά αποτελέσματα καθόσον είναι πρώτη μεταξύ έντεκα εθνικών ομάδων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της πρωτόγνωρης και μεγάλης επιτυχίας, σε όλους τους αθλητές, στον προπονητή Κώστα Βασιλά αλλά και στα σωματεία μας.

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο εκφράζοντας όλο το χώρο του Κρίκετ καλείται να κτίσει πάνω στη μεγάλη αυτή επιτυχία. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να δώσουμε στο Κρίκετ τη θέση που του αξίζει και που όλοι ονειρευόμαστε».   

Από την πλευρά του ο κ. Λ. Γούστης, ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα πάντα για το άθλημα, σαν αθλητής και με την Εθνική ομάδα, σαν παράγοντας (έως πρότινος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας) με παρουσία στο άθλημα σχεδόν 60 χρόνια και σήμερα Διευθυντής  της ΕΛΟΚ, μετά την επιτυχία της Εθνικής, έκανε για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ την παρακάτω δήλωση:

 Τελικά ζήσαμε μια εβδομάδα γεμάτη χαρές και αγωνία μέχρι χθες (Τρίτη 1/10) το βράδυ που ήρθε η δεύτερη νίκη μέσα στην ίδια μέρα που παίζαμε στην τελική φάση (δυο φορές με την ίδια ομάδα του ΙΟΜ). Η δεύτερη νίκη έφερε το οξυγόνο μας σε κανονικά επίπεδα και αναπνεύσαμε αφού ο στόχος της ανόδου στην Premier Division από το 2025 έχει επιτευχθεί κατά το σημαντικότερο κομμάτι μένει να νοιώσαμε την απόλυτη χαρά της κατακτήσεις του τροπαίου της πρώτης θέσης. Με την ευκαιρία που μου δίνεται θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια σε όλο το team της ομάδας μας στο νεοεκλεγέν ΔΣ της ΕΛΟΚ και στις ομάδες μας που οι αθλητές τους απαρτίζουν την ομάδα μας, εξαιρετικά σημαντικό που το Δ.Σ. ξεκινά την θητεία του με μια τεράστια επιτυχία που βρήκε παρακαταθήκη από το απερχόμενο Δ.Σ. Είμαι βεβαίως ότι θα έρθουν και άλλες επιτυχίες και μη ξεχνάμε τα κορίτσια μας που τα πηγαίνουν υπέροχα και το γυναικείο κρίκετ έχει κάνει άλματα προόδου. Καλή τύχη στην ομάδα μας στον αποψινό τελικό , ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι ήδη πρωταθλητές στην καρδιά μας.

ΦΩΤΟ@ ΕΛΟΚ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια