Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Cricket 2024

ΦΩΤΟ@ΕΛ.Ο.Κ.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΙΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
26 Σεπτεμβρίου 2024 / 16:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πρεμιέρα σήμερα στη Μάλαγα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να έχει ξεκινήσει στη Μάλαγα της Ισπανίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κρίκετ 2024, στο οποίο θα πάρει μέρος η χώρα μας, αλλά όχι και η δική της συμμετοχή, που έχει πρεμιέρα σήμερα. Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά, εκεί θα δοκιμάσει τις δυνάμεις η Ελλάδα και θέλει στη φάση αυτή να έχει μια πολύ καλή παρουσία και αν δεν μπορέσει να είναι στην πρώτες θέσεις, τουλάχιστον να διατηρήσει τη θέση της στην Ευρώπη, θα ήταν άσχημο να βρεθεί στις δυο τελευταίες θέσεις και να υποβιβαστεί.

Το τουρνουά χωρίζεται σε 2 τμήματα. Το Premier Division και το Challenger Division.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον Β΄ Όμιλο στην φάση των ομίλων Challenger Division. Ακολουθούν τα πλέι οφ από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Συνολικά 11 ομάδες θα λάβουν μέρος στο ECC Challenger Division.

Στη συνέχεια, η φάση των ομίλων ECC Premier Division θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 14 Οκτωβρίου με 20 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους. Η εβδομάδα των τελικών της Premier Division θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου με τις 4 νικήτριες ομάδες κάθε ομίλου συν τους νυν πρωταθλητές του ECC23 (Αγγλία XI).

Οι νικητές και οι δευτεραθλητές του ECC24 Challenger Division θα προβιβαστούν στην ECC25 Premier Division και οι δύο τελευταίες ομάδες του ECC24 Premier Division θα υποβιβαστούν για την επόμενη χρονιά.

Α΄ όμιλος

Isle of man, Εσθονία, Βουλγαρία, Κροατία, Τουρκία, Σλοβενία

Β΄ όμιλος

Ελλάδα, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Σερβία

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελείται από τους: Θωμάς Ζώτος, Γεώργιος Χαράλαμπος Γαλάνης, Ανδρέας Γαστεράτος, Χριστόδουλος Μπογδάνος, Σπυρίδων Τσαγκαράκης, Νικόδημος Καββαδίας, Νικόλαος Καποδίστριας, Aslam Μohammad, Amarpreet Singh Mehmi, Sinan Khan, Sajid Khan Afridi, Mohammad Ramzan, Samander Shadab

Προπονητής: Κωνσταντίνος Βασιλάς

Team Manager: Ειρήνη Θεοδωράκη

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια