Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευσαν τον Δ. Αλεξάκη οι παλαίμαχοι της Κέρκυρας και του ΠΑΣ

Οι παλαίμαχοι ΠΑΣ και Κέρκυρας, με τον Δ. Αλεξάκη να είναι στη μεσαία σειρά στη μέση (με μαύρη φανέλα) ΦΩΤΟ@ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑ
24 Σεπτεμβρίου 2024 / 16:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Νύσης (όπως τον λέγαμε όλοι) ήταν ένας εξαιρετικός αριστερός αμυντικός!

ΚΕΡΚΥΡΑ.Δυο ποδοσφαιριστές από την Κέρκυρα έκαναν καριέρα στην Α΄ Εθνική, προερχόμενοι από τον ΑΟ Κέρκυρα με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Νάσος Μπρεντάνος και ο Διονύσης Αλεξάκης.

Ο Νύσης (όπως τον λέγαμε όλοι) ήταν ένας εξαιρετικός αριστερός αμυντικός, ξεχώρισε με τα χρώματα του ΑΟ Κέρκυρα (ήταν αρχηγός του) και το 1977 πήρε μεταγραφή για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» όπου και αγωνίστηκε ως το 1983 (σαν βασικός παίκτης του ΠΑΣ) έχοντας 158 συμμετοχές ενώ σκόραρε και μια φορά, πριν επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του στον ΑΟ Κέρκυρα. Ήταν ένα παιδί χαμηλών τόνων, με ήθος και δούλευε πολύ στις προπονήσεις, ήταν οξυδερκής και αγάπησε τον ΠΑΣ και τα Γιάννενα και για το λόγο αυτό επέστρεψε και ζει μόνιμα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Δεν ασχολήθηκε στη συνέχεια ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο, έκανε ένα μικρό χρονικό διάστημα σαν γενικός αρχηγός στον ΠΑΣ (αμισθί) το 1989, αλλά δεν έμεινε πολύ.

Οι Παλαίμαχοι του ΑΟ Κέρκυρα και του ΠΑΣ Γιάννινα (όπως αναφέρει ο συνάδελφος Βαγγέλης Γυφτόπουλος στον «Ηπειρώτικο αγώνα») βρέθηκαν στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου να δώσουν έναν αγώνα (τελείωσε 3-0) για να τιμήσουν τον σπουδαίο άνθρωπο και ποδοσφαιριστή και του έδωσαν τιμητικές πλακέτες οι δύο ομάδες.

ΦΩΤΟ@ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια