Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμφύλιος πάνω στο πτώμα του ΕΑΚΚ

Ο περιφερειάρχης, Γ. Τρεπεκλής επιθεωρεί τις κατεδαφιστέες κερκίδες, επιδεικνύοντας την αντίθεσή του στους χειρισμούς Γκίκα.
ΕΑΚΚ
05 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:05
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Τρεπεκλής: Η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Το νησί έχει σήμερα το χειρότερο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια (Στέφανε)!

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ναρθεί ο Βρούτσης, να μας πει τι θα κάνει για το ΕΑΚΚ!». Αυτή ακριβώς είναι η επωδός του περιφερειάρχη, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις λέγοντας, «δεν ήλθα να διαπιστώσω, την ξέρω την κατάσταση». Πήρε έτσι την ασίστ από τη διαμαρτυρία της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ και με τον Νίκο τον Μόσχο στο πλάι του, επέλεξε την ολική του αντιπαράθεση με τη Διοίκηση του ΕΑΚΚ, που ως γνωστόν αναφέρεται στο περιβάλλον του Στ. Γκίκα. Και που στη μακροσκελή απάντησή της στην ΤΕ ΣΕΓΑΣ, ενίοτε και σε πρώτο πρόσωπο, εκθειάζει επανειλλημμένα το ενδιαφέρον του Κερκυραίου υφυπουργού (και) για το ΕΑΚΚ, με αφορμή την πρόσφατη αιφνίδια επίσκεψή του και την ανακοίνωση για την κατεδάφιση της μεγάλης κερκίδας του σταδίου.

Έτσι αποκαλύπτεται η διατήρηση της άσβεστης κόντρας με τον βουλευτή, που κορυφώθηκε στις πρόσφατες τοπικές εκλογές όταν οι αντάρτες Τρεπεκλής και Πενηντάρχου-Πουλημένος πήγαν κόντρα στις κεντρικές επιλογές του κόμματος, που βεβαίως στήριξε ψυχή τε και σώματι ο Γκίκας. Αυτή η ωραία ατμόσφαιρα υποφώσκει στην τοπική ΝΔ, που η νομαρχιακή της ηγεσία έκτοτε αγνοείται, αφήνοντας το γήπεδο ελεύθερο σε μια καθαρή κόντρα ανάμεσα σε πραγματικούς πρωταγωνιστές και μπροστινούς, έτσι όπως ο καθείς επέλεξε τον ρόλο του.

Όσο για το επίδικο, τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ, αγνοούνται οι προθέσεις αλλά και οι δυνατότητες της ΓΓΑ, που φέρει και την ευθύνη, ενώ ο Στ. Γκίκας με την διπλή πλέον ιδιότητα του μέλους του νομοθετικού σώματος αλλά και της εκτελεστικής εξουσίας, φοράει το κουστούμι του άλλοτε «Θεοτόκη», αντιποιούμενος τους ρόλους που είχε και ο Δένδιας επιλέξει, πριν εκτοξευτεί. Και τώρα η Καθημερινή τον προτείνει (σ.σ. τον Δένδια) ως την καλύτερη λύση ακόμα και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Με τα υποστηλώματα στα αποδυτήρια του ΕΑΚΚ, θα ασχολείται;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.