Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εγκαταστάσεις παραμένουν ανοικτές, έτσι ήλθαν και οι επιτυχίες στον στίβο

ΕΑΚΚ
02 Σεπτεμβρίου 2024 / 14:35

Απαντητική ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΑΚΚ στην Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ για την κατάσταση του σταδίου. Όσο για το αθλητικό υλικό «αυτή είναι υποχρέωση των σωματείων και των Ομοσπονδιών που επιχορηγούνται από τη ΓΓΑ»!

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΚΚ). Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ της Κέρκυρας, αντί να περιμένει τις ανακοινώσεις που προανήγγειλε ο Υφυπουργός κ. Γκίκας, για μία ακόμη φορά, αναμασά τα ίδια και τα ίδια, επαναλαμβάνει ανακρίβειες, δρα ισοπεδωτικά και δείχνει ότι διακατέχεται από μικροπολιτική νοοτροπία.

Το Εθνικό Στάδιο παραμένει ανοιχτό και σε λειτουργία, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, αφού ο αθλητικός χώρος είναι ανοικτός και οι αθλητές προπονούνται. Πώς άλλωστε θα έρχονταν οι επιτυχίες; Αυτό που έχει σφραγιστεί είναι η μεγάλη κερκίδα και συναφώς έχουν σφραγιστεί και όλες οι εγκαταστάσεις που περιέχονται από κάτω της, όπως αποδυτήρια, ιατρείο και κάποιες αίθουσες ενδυνάμωσης. 

Αυτή βεβαίως, δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΚ, αλλά απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) λόγω ακαταλληλότητας και στατικού προβλήματος της Κερκίδας.

Δόθηκαν άδειες για προπονήσεις και τοποθετήθηκαν όλα όσα προέβλεπε η νομοθεσία,  ώστε να μην κλείσει ο χώρος του Σταδίου για τους αθλούμενους. 

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά στα «Γραφεία του ΣΕΓΑΣ» και στο διπλανό κτήριο  που  περιλαμβάνει το κυλικείο, επαναλαμβάνουμε, ότι και αυτό, σύμφωνα και με το Υπουργείο αλλά και  μετά την αυτοψία ειδικών (Τεχνικές Υπηρεσίες Υπουργείου Αθλητισμού, ΤΕΕ, ιδιώτες Μηχανικοί) κρίθηκε κατεδαφιστέο!

Σε ότι αφορά στο αθλητικό υλικό για προπονήσεις των διαφόρων Σωματείων, διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά, ότι το Αθλητικό Κέντρο δεν μπορεί να προμηθευτεί αθλητικό υλικό για κανένα Σωματείο ή Ομοσπονδία αθλήματος που κάνει χρήση του ΕΑΚΚ. Όπως σωστά έχει επισημάνει ο Υπουργός κ. Βρούτσης, αυτό είναι υποχρέωση των Σωματείων και των Ομοσπονδιών που μάλιστα επιχορηγούνται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στην Επιστολή και αφορούν στην βελτίωση και στην  ανακατασκευή  των αποδυτηρίων και των αιθουσών τα οποία βρίσκονται κάτω από τις  προς κατεδάφιση κερκίδες, προκαλούν θυμηδία! Κανένας φορέας δεν πρόκειται να εγκρίνει χρηματοδότηση για επισκευές και δαπάνες σε ένα κτίριο το οποίο έχει κριθεί κατεδαφιστέο! 

Τώρα κανείς δεν διαφωνεί με την κατασκευή νέου Ταρτάν (retoping), νέου χλοοτάπητα, νέων κερκίδων κλπ.  Αυτό άλλωστε ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αθλητισμού τον Ιούλιο και άλλων 2 που ακολούθησαν με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας & ΝΠ, κ. Γκίκα.