Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέμβαση Ι. Βρούτση, ζητάει η ΤΕ ΣΕΓΑΣ για το ΕΑΚΚ

ΣΕΓΑΣ
30 Αυγούστου 2024 / 18:15

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ των άλλων οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, ο πρώην βουλευτής και πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρου και πολλοί επιφανείς Κερκυραίοι, που γνωρίζουν την άθλια κατάσταση του ΕΑΚΚ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας με συμπαραστάτες όλους τους υγιείς σκεπτόμενους Κερκυραίους, αυτούς που νοιάζονται για τη νεολαία και τον αθλητισμό, κάνει μεγάλο αγώνα ώστε να μπορέσουν οι ομάδες του στίβου με τα εκατοντάδες παιδιά και τις τεράστιες διακρίσεις να έχουν ανθρώπινες και ασφαλείς εγκαταστάσεις να προπονηθούν.

Ο αγώνας τους να αλλάξει το Εθνικό στάδιο είναι μεγάλο, έχουν κάνει παρεμβάσεις σε κάθε αρμόδιο, έχουν την στήριξη και την συμπαράσταση Περιφέρειας, Δήμου κλπ, αλλά δυστυχώς ως σήμερα και παρά τις εκάστοτε διαβεβαιώσεις δεν έχει γίνει τίποτε. Τους κορόιδεψε ο Αυγενάκης, περιμένουν πράγματα από τον Ι. Βρούτση που γνωρίζει τα προβλήματα και μάλιστα στις 27/8/2024 του έστειλαν επιστολή, με κοινοποίηση και προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη, περιμένοντας να δουν κάτι σε ένα αθλητικό χώρο που είναι η ντροπή της χώρας.

Στην επιστολή του αναφέρουν ακόμη μια φορά για τις τεράστιες νίκες, το Παγκόσμιο ρεκόρ που έχει ο στίβος της Κέρκυρας, τις παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές νίκες και τη συμμετοχή 4 παιδιών στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και της Ζάραγκα στο Παγκόσμιο. Μάλιστα την επιστολή υπογράφουν μεταξύ των άλλων οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, ο πρώην βουλευτής και πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρου και πολλοί επιφανείς Κερκυραίοι, που γνωρίζουν την άθλια κατάσταση του ΕΑΚΚ.

Πριν 5,5 μήνες (15/3/2024) υπάρχει ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας (έλαβε υπόψη του το σχέδιο ψηφίσματος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας) για το ΕΑΚΚ που το ψήφισε ομόφωνα και αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων στηρίζει τις θέσεις της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας.

  1. Να αλλάξει η ένταξη του Σταδίου Κέρκυρας με αίτημα της Διοίκησης, από επαγγελματική σε ερασιτεχνική χρήση με μικρότερο αριθμό θεατών όπως προβλέπει η νομοθεσία, διότι δεν διεξάγονται πλέον επαγγελματικοί αγώνες.
  2. 2. Να διατεθεί ένα ποσό για τη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών και φθορών των αποδυτηρίων και των αιθουσών εκγύμνασης.
  3. Να δοθούν προς χρήση τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ και το κυλικείο που δεν έχουν καμιά σχέση με την κερκίδα.
  4. Να διατεθεί ένα ποσό για τη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών και φθορών καθότι έχει πολύ καλή υποδομή.
  5. Να αξιοποιηθούν τα χρήματα – περίπου 250.000€ - που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια από το 2022 για την κατασκευτή σκεπάστρου που περιμένουν περισσότερο από 40 χρόνια οι αθλητές και αθλήτριες και όχι μόνον.
  6. Να γίνει αναγόμωση του ταρτάν που έχει φθαρεί αλλά και αυτό έχει πολύ καλή υποδομή και υα στοιχίσει φθηνότερα.
  7. Να διατεθεί ένα ποδός από το Υπουργείο μέσω του Δήμου μας ή της Περιφέρειας για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα.

Αυτά είναι ουσιαστικά τα αιτήματα προς τον κ. Βρούτση με την επιστολή της ΤΕ ΣΕΓΑΣ να καταλήγει:

Κύριε Υπουργέ,

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με την παρουσία σας στο αναβαθμισμένο Υπουργείο Αθλητισμού, κυρίως όμως με την λογική και την ευαισθησία σας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας που έχουν δείξει κατανόηση και διάθεση συνεργασίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να αλλάξει η μορφή και η λειτουργία του Εθνικού Σταδίου και από «Εθνικό Ερείπιο» όπως αποκαλείται σήμερα να γίνει Εθνικό Στολίδι, προς όφελος όχι μόνον του Αθλητισμού αλλά και της Νεολαίας και της Κοινωνίας γενικότερα.

Βέβαια πριν 4,5 μέρες ο Υφυπουργός και βουλευτής Κέρκυρας κ. Στ. Γκίκας ενημέρωσε ότι πάμε για κατεδάφιση της κερκίδας, πότε και αν υπάρχει μελέτη και πρόβλεψη για άμεσα κατασκευή νέας δεν γνωρίζουμε, πράγμα που σημαίνει ότι στα αιτήματα που αναφέρονται σε χώρους που έχουν σχέση με αυτήν, ΔΕΝ μπορούν να υλοποιηθούν. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα που επιτέλους αξίζουν να γίνουν για τον αθλητισμό της Κέρκυρας, δεν μπορούν κάποιοι «βολεμένοι», να αποτελούν τροχοπέδη στον αθλητισμό και στη νεολαία.

Προσυπογράφω τα αιτήματα, είναι λογικά και απαραιτήτως αναγκαία και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος. Το δικαιούται ο στίβος και τα παιδιά της Κέρκυρας. Είναι ντροπή και αίσχος η σημερινή εικόνα του ΕΑΚΚ που είναι ίδια την τελευταία πενταετία.