Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με ατομικό ρεκόρ στον τελικό και για μετάλλιο ο Αρσένης

ΣΤΙΒΟΣ
20 Ιουλίου 2024 / 18:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο 17χρονος Κερκυραίος άλτης του Παύλου Σκορδίλη μετά το μήκος όπου κατέλαβε στον τελικό την 5η θέση, θα βρεθεί και σε ένα δεύτερο τελικό με στόχο αυτή τη φορά το μετάλλιο και είναι σε θέση να το κατακτήσει.

Ο Αρσένης Κουλούρης με νέο ατομικό ρεκόρ, το απόγευμα του Σαββάτου (20/7), στον προκριματικό του άλματος τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Κ18 στη Σλοβακία, πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει την Κυριακή (21/7).

Ο 17χρονος Κερκυραίος άλτης του Παύλου Σκορδίλη μετά το μήκος όπου κατέλαβε στον τελικό την 5η θέση, θα βρεθεί  και σε ένα δεύτερο τελικό με στόχο αυτή τη φορά το μετάλλιο και είναι σε θέση να το κατακτήσει.

Ήταν εξαιρετικός στον προκριματικό, πήγε με επίσημο ρεκόρ 15,03μ. (ανεπίσημο από μαθητικούς αγώνες είναι 15,42μ.) και με καλύτερο άλμα στα 15,20μ. (νέο επίσημο ατομικό ρεκόρ) πέρασε στον τελικό με την 2η καλύτερη επίδοση.   

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο προπονητής του Παύλος Σκορδίλης:

«Ο αθλητής μας βρίσκεται σε εξαιρετική σωματική και πνευματική κατάσταση και θέλει κάτι καλύτερο από την 5η θέση που κέρδισε στο τελικό του μήκους. Το ατομικό ρεκόρ του που δεν φαίνεται στις σχετικές λίστες της world athletics επειδή είναι από τη δεύτερη φάση του σχολικού πρωταθλήματος είναι 15,42 και το επίσημο που κατέρριψε εύκολα σήμερα ήταν με 15,03 (με αυτό το ρεκόρ ταξίδεψε στη Σλοβακία )».

Στο σημερινό προκριματικό του αγώνα ο Αρσένης ξεκίνησε:

1ο άλμα: οριακά άκυρο - πολύ μεγάλο άλμα πάνω από τα 15,20

2ο  άλμα: 14,52  ένα συντηρητικό άλμα  το οποίο τελικά έφτανε έστω και οριακά να περάσει στο τελικό ως 12ος.

3ο  άλμα: 15,20  νέο επίσημο ατομικό ρεκόρ με κόντρα άνεμο (-1,2) πέρασε στον τελικό με τη 2η  καλύτερη επίδοση των προκριματικών!

Μετά το τέλος των προκριματικών ο Αρσένης δήλωσε: «Το καλό είναι ότι δείχνω τα αντανακλαστικά και τελικά στο τέλος πετυχαίνω αυτό που πρέπει. Ευτυχώς που βγήκε το τρίτο άλμα, γιατί με την προσπάθεια στα 14,52μ. θα εμένα εκτός. Στον τελικό θα κυνηγήσω να βρεθώ ψηλά στην κατάταξη. Ξέρω πως αν πετύχω τα ρεκόρ μου θα είμαι σε θέση να διεκδικήσω ένα μετάλλιο. Έχω δουλέψει σκληρά και μάλιστα για μεγάλο διάστημα χρειάστηκε να βρεθώ μακριά από το σπίτι μου, καθώς οι συνθήκες στην Κέρκυρα δεν είναι καλές. Στο νησί υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται με το στίβο και είναι κρίμα να μην έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες».

Τι να πεις γι αυτό το παιδί που «άργησε» να ασχοληθεί με τον στίβο και τα άλματα και αυτή τη στιγμή είναι το μέλλον της Ελλάδας; Συγχαρητήρια σε αυτόν και στον προπονητή των επιτυχιών τον Π. Σκορδίλη.

ΦΩΤΟ@ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια