Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έχουν το όριο Πηγή και Μήρτσιου αλλά δεν πάνε Πανευρωπαϊκό

ΣΤΙΒΟΣ
09 Ιουλίου 2024 / 15:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Κάναμε μια αναφορά χθες στα παιδιά του στίβου που θα ταξιδέψουν στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας 18 με 21 Ιουλίου και αυτά είναι Μελίνα Ζάραγκα, Αρσένης Κουλούρης, Πέτρος Πρίφτης και Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος που έχουν τα όρια και θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Εθνικής μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάναμε μια αναφορά χθες στα παιδιά του στίβου που θα ταξιδέψουν στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας 18 με 21 Ιουλίου και αυτά είναι Μελίνα Ζάραγκα, Αρσένης Κουλούρης, Πέτρος Πρίφτης και Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος που έχουν τα όρια και θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Εθνικής μας.

Όμως υπάρχουν και δυο κορίτσια του νησιού μας που επίσης έχουν πιάσει τα όρια και είναι η Λουκία Πηγή (του Γ.Σ. Κέρκυρας) στα 2.000μ. με φυσικά εμπόδια και η Αριάδνη Μήρτσιου (του ΚΓΣ) στο άλμα επί κοντώ. Η Αριάδνη έχει έναν τραυματισμό και δεν πήρε και μέρος σε αγώνες, αλλά είναι «μικρή» γεννήθηκε το 2009 και δεν είχε για το λόγο αυτό δικαίωμα συμμετοχής.

Η Λουκία Πηγή η οποία από πέρσι έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο, έχει κατεβάσει το ρεκόρ της από 7’41΄΄ στο 7΄09΄΄17, δεν πάει από μια λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα ενώ το όριο είναι 7΄14΄΄ και το έχει, όμως στους αγώνες η Ελλάδα μπορεί να στείλει δυο αθλήτριες. Η Λουκία στην Πάτρα διεκδίκησε ένα εισιτήριο και το έχασε πάνω στο νήμα, εκεί όπου έπεσαν μαζί τρεις αθλήτριες με την δική μας του ΓΣ Κέρκυρας 2018 να μένει εκτός. Στενάχωρο σίγουρα αλλά είναι μια σπουδαία αθλήτρια και μαχήτρια, το μέλλον είναι μπροστά της και με δουλειά όπως εκείνη ξέρει και ο σύλλογος της, θα έλθει η ώρα να βρεθεί με την Εθνική σε μεγάλους αγώνες.

Να σημειώσουμε ότι στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα έχουν προκριθεί και θα πάρουν μέρος η Ζάραγκα, ο Πρίφτης και ο Κουλούρης. Επίσης καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι παρά την αδιαφορία όλων για το στίβο που χρησιμοποιεί το εγκαταλελειμμένο ΕΑΚΚ, εκτός από αυτά τα παιδιά που πιάνουν τα όρια μετέχουν σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο, η Αριάδνη Μήρτσιου και ο Μουμούρης στο τετραπλούν είναι με τις επιδόσεις τους στην κορυφαία τριάδα του κόσμου.

 

Η Λουκία Πηγή στον αγώνα της στην Πάτρα ΦΩΤΟ@Γ.Σ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2018

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια