Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείδωσε η συμμετοχή 4 παιδιών της Κέρκυρας στο Πανευρωπαϊκό

ΣΤΙΒΟΣ
08 Ιουλίου 2024 / 15:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η συμμετοχή τεσσάρων παιδιών από την Κέρκυρα, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 που θα γίνει σε δέκα μέρες, είναι σπουδαία διάκριση για το νησί μας και δείχνει ότι οι άνθρωποι που αγαπάνε το στίβο, αλλά και οι προπονητές του νησιού κάτω από δύσκολες συνθήκες πετυχαίνουν πολλά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συμμετοχή τεσσάρων παιδιών από την Κέρκυρα, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 που θα γίνει σε δέκα μέρες, είναι σπουδαία διάκριση για το νησί μας και δείχνει ότι οι άνθρωποι που αγαπάνε το στίβο, αλλά και οι προπονητές του νησιού κάτω από δύσκολες συνθήκες πετυχαίνουν πολλά.

Σίγουρα το όνομα Παύλος Σκορδίλης, είναι εγγύηση για τα παιδιά, έχει καταφέρει να πάρει παγκόσμια μετάλλια Σγούρος Φ. (2 χρυσά), Κ. Ρωμαίου (αργυρό), Πανευρωπαϊκά

με Καρύδη, Ματζουρογιάννη κλπ και συνεχίζει να ετοιμάζει παιδιά ώστε να διεκδικούν μεγάλες διακρίσεις.

Ποτέ πριν δεν είχαμε ταυτόχρονα τέσσερις αθλητές-τριες σε Πανευρωπαϊκό, όπως φέτος, αφού μετά την Μελίνα Ζάραγκα και τον Αρσένη Κουλούρη που θα αγωνιστούν στο τριπλούν (και στο μήκος ο Αρσένης), έχουμε δυο αθλητές στο επί κοντώ τον Πέτρο Πρίφτη και τον Χριστόδουλο Λιτσαρδόπουλο, ο οποίος κέρδισε τους Πανελλήνιους αγώνες αλλά έπρεπε να κάνει ακόμη έναν αγώνα για να «πιστοποιήσει» τη συμμετοχή του και το έκανε στη Πάτρα στα Τοφάλεια την Κυριακή, όπου πέρασε τα 4,60μ. (4,65μ έχει φέτος από τους Πανελληνίους αγώνες) και πάει και αυτός στο Πανευρωπαϊκό.

Μεγάλες διακρίσεις για το «γκρουπ Σκορδίλη», όπου τα έχει σαρώσει όλα φέτος με τα 17χρονα αυτά παιδιά και ευχή όλων να γυρίσουν όλα με μετάλλια από τον Πανευρωπαϊκό. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του σπουδαίου Κερκυραίου Ομοσπονδιακού προπονητή για τη συμμετοχή του Λιτσαρδόπουλου που αναφέρφει:

«Πρόκριση και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 εξασφάλισε και ο Χριστόφορος Λιτσαρδοπουλος! Με επίδοση 4,60 μ. στο άλμα επί κοντώ και την κατάκτηση της 3ης θέσης στα "Τοφάλεια" που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Κυριακή 7/7) στην Πάτρα, ο Χριστόφορος γίνεται το 23ο μέλος της Εθνικής Ομάδας που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 2024. Τον Χριστόφορο συνόδευσε στην Πάτρα ο Στέλιος Σκορδίλης που ανέλαβε και το coaching, με επιτυχές αποτέλεσμα.

Ο πρώτος μεγάλος μας στόχος επετεύχθη αφού και οι 4 αθλητές μου σε 5 αγωνίσματα, θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα αγωνίσματα αλμάτων (τριπλούν ανδρών, τριπλούν γυναικών, μήκος ανδρών και επί κοντώ ανδρών).

Τα ρεκόρ λοιπόν είναι για να καταρρίπτονται!

Είμαστε χαρούμενοι, περήφανοι και συνεχίζουμε!

Μελίνα, Αρσένης, Πέτρος, Χριστόφορος».

 

Από τα «Τοφάλεια» ο Στ. Σκορδίλης που αγωνίστηκε και κέρδισε με 4,70μ. με τον Χρ. Λιτσαρδόπουλο που πέρασε τα 4,60μ. και πήρε το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό ΦΩΤΟ@Π. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια