Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχαριστίες Π. Σκορδίλη και για ΕΑΚΚ, ούτε ίχνος ντροπής

ΕΑΚΚ
26 Ιουνίου 2024 / 16:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ναυαρχίδα του Κερκυραϊκού αθλητισμού είναι ο στίβος, το άθλημα που έχει δώσει τεράστιες διακρίσεις στη χώρα και στο νησί μας και που κάποιοι άφησαν να προετοιμάζονται τα παιδιά σε τριτοκοσμικές συνθήκες, τόσο από άποψη εγκαταστάσεων όσο και από οικονομικής ενίσχυσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ναυαρχίδα του Κερκυραϊκού αθλητισμού είναι ο στίβος, το άθλημα που έχει δώσει τεράστιες διακρίσεις στη χώρα και στο νησί μας και που κάποιοι άφησαν να προετοιμάζονται τα παιδιά σε τριτοκοσμικές συνθήκες, τόσο από άποψη εγκαταστάσεων όσο και από οικονομικής ενίσχυσης. Χαρακτηριστικό είναι πως δυο επικοντιστές πάνε στο Πανευρωπαϊκό και στο χώρο προπόνησης είναι ξηλωμένο το ταρτάν και ένα χρόνο τώρα δεν έχει γίνει κάτι «Ούτε ίχνος ντροπής» ανέφερε ο Π. Σκορδίλης για το γεγονός της αδιαφορίας της ΕΔ στο θέμα αυτό.

Γνωστά όλα αυτά, αλλά οι ευχαριστίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Π. Σκορδίλη, του ανθρώπου των ρεκόρ και των διακρίσεων, των παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών χρυσών μεταλλίων, απεικονίζει τι περνάνε αυτά τα παιδιά ώστε να πρωτ6αγωνιστούν, δείχνει ποιοι στέκονται δίπλα τους, ενώ απούσα σε όλα είναι η Πολιτεία και οι φορείς. Η νέα Περιφερειακή και Δημοτική αρχή, δείχνουν κατανόηση και διάθεση να βοηθήσουν, αλλά περιμένουμε έμπρακτα να το κάνουν, τα έργα μετράνε και ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι αυτή τη φορά. Αξίζει να αναφερθεί όλο το κείμενο με τις «Ευχαριστίες»... του Π. Σκορδίλη για να καταλάβει ο καθένας τι συμβαίνει:

 

Οι ευχαριστίες του Π. Σκορδίλη

 

Με την ολοκλήρωση του Α’ κύκλου των Αγώνων Στίβου και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ18 στο οποίο οι αθλητές Μελίνα Ζάραγκα (τριπλούν), Αρσένης Κουλούρης (τριπλούν), Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος (επί κοντώ) και Πέτρος Πρίφτης (επί κοντώ) έλαβαν μέρος, ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους, κατέκτησαν χρυσά και αργυρά μετάλλια και εξασφάλισαν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους πολύτιμους αρωγούς μας, φορείς και συμπολίτες μας, που βοηθούν στην υλοποίηση των στόχων μας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται:

Για την αγορά αθλητικού υλικού (βάρη) / Απρίλιος 2024

Στους Κερκυραίους φίλους, επιχειρηματίες και τις οικογένειες των αθλητών που συνέβαλαν στην προμήθεια αθλητικού υλικού μυϊκής ενδυνάμωσης των επίλεκτων αθλητών.

ELECTRONET - Αφοί Μεσημέρη ΟΕ / Lord Travel – Β. Καλούδης / Corfu Physio – Αρ. Ραψομανίκης / Σπ. Μπαμπαλίκης - Ενοικιάσεις καταλυμάτων / Σύλλογος “ΣΤΗΡΙΞΗ κατά των Εξαρτήσεων και του AIDS”/ Γκόγκας ΑΕ – Ελαστικά /Γογγάκης ΑΕΒΕ - Κατεψυγμένα Προϊόντα / Φωτοτυπικό Κέντρο” – Κ. Νάκος / Κέντρο Κρέατος Λαβράνος / Οπωροπαντοπωλείο “Το χωριό”- Κ. Τσιριγγάκης, Μ. Σταματοπούλου

Η προμήθεια έγινε με τη βοήθεια του συλλόγου “ΣΤΗΡΙΞΗ κατά των Εξαρτήσεων και του AIDS”.

Για την αγορά αθλητικού υλικού (τάπες κονταριών + κιόσκι σκίασης) / Μάιος 2024

Στον παλιό μου αθλητή και επιχειρηματία, Β. Πρίφτη / “Στάζει Μέλι”

Για την αγορά αθλητικού υλικού (κοντάρια) / Ιούνιος 2024

Στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο κ. Σπ. Ζερβόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή του στην προμήθεια τριών (3) κονταριών για το άλμα επί κοντώ (τη 2η συνδρομή τα τελευταία 3 χρόνια). Απαραίτητο εργαλείο για την εξέλιξη των αθλητών μας, με δύο εξ αυτών να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία της Κέρκυρας.

Για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών

Στον Αργύρη Ραψομανίκη, Φυσιοθεραπευτή, για τη διαρκή επιστημονική υποστήριξη στην αποκατάσταση των αθλητών, στον Αλέξανδρο Κοσκινά, Χειρούργο Ορθοπεδικό.

Για την παροχή βοήθειας και άμεσης εξυπηρέτησης

Στην “Μαγνητική Τομογραφία Κέρκυρας” Ιατρική ΑΕ

Στην εταιρεία μεταφορών ¨Ionian Courier – Αλ. Ριγανάς”

Για την προβολή

Στους φίλους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ για τη στήριξη και προβολή, όχι μόνο των επιτυχιών αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Κερκυραϊκός αθλητισμός.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ:

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου (ΣΕΓΑΣ) για όλες τις διευκολύνσεις που μας παρέχει κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών, οι οποίες πραγματοποιούνται σε άλλες πόλεις εξαιτίας της παντελούς έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κέρκυρα. / Στην νέα αθλητική μου οικογένεια, τον Παναθηναϊκό, που με τίμησε με τη συνεργασία στο ιστορικό Τμήμα Στίβου.

Στις οικογένειες των αθλητών για την εμπιστοσύνη τους, για την κατανόηση που καλούνται να επιδείξουν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και τις σκληρές συνθήκες που καλούμαστε να διαχειριστούμε. / Στο φίλο και τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ, Νίκο Μόσχο / Στο φίλο επιχειρηματία Τάσο Ρίζο για τη διαρκή, όσο και αθόρυβη στήριξη που προσφέρει εδώ και χρόνια.

Με την ευχή, αυτό το δίκτυο στήριξης και αλληλεγγύης προς τους αθλητές μας να παραμείνει ζωντανό και το επόμενο κρίσιμο διάστημα, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18, θα αγωνιστούμε για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

 

Ο Π. Σκορδίλης με τους αθλητές (Κ18) που πήραν τα μετάλλια ΦΩΤΟ@ΠΑΥΛΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια