Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δηλώσεις ως 20 Ιουλίου, οι αλλαγές και ο όμιλος για τον Αστέρα

Γ ΕΘΝΙΚΗ
25 Ιουνίου 2024 / 15:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί να έχουμε κάποιες προσθαφαιρέσεις στις 72 ομάδες που έχουν δικαίωμα να παίξουν τη νέα σεζόν στην Γ΄ Εθνική και γνωρίζουμε ποιες είναι, αυτό όμως που ενδιαφέρει περισσότερο για εμάς είναι στον 2ο Όμιλο (από τους 4) που θα είναι ο Αστέρας ποιοι θα είναι αντίπαλοι και τι θα αλλάξει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να έχουμε κάποιες προσθαφαιρέσεις στις 72 ομάδες που έχουν δικαίωμα να παίξουν τη νέα σεζόν στην Γ΄ Εθνική και γνωρίζουμε ποιες είναι, αυτό όμως που ενδιαφέρει περισσότερο για εμάς είναι στον 2ο Όμιλο (από τους 4) που θα είναι ο Αστέρας ποιοι θα είναι αντίπαλοι και τι θα αλλάξει.

Να τονίσουμε ότι η λογική λέει πως θα υπάρξουν 4 αλλαγές τουλάχιστον σε σχέση με τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δυο δήλωσαν πως θα παίξουν τοπικό (Νίκη Ευκαρπείας, Αλμυρός Γαζίου Χανίων, ενώ δεν θα κατέβουν Ολυμπιακός Β΄ και Παναθηναϊκός Β΄. Θα πάρουν τις θέσεις τους ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των μπαράζ των πρωταθλητών Ενώσεων. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ως 20 Ιουλίου και αφού ολοκληρωθούν η νέα επιτροπή πρωταθλήματος που θα προκύψει από τις εκλογές της ΕΠΟ στις 22 Ιουλίου θα πάρει τις αποφάσεις. Ανάμεσα σε αυτές καλείται να καταρτίσει τους 4 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

 Με βάση τα ως τώρα δεδομένα και αν υπολογίσουμε τα περσινά έχουμε 20 ομάδες για 18 θέσεις στον 2ο Όμιλο και είναι: Αστέρας Πετριτή, Σβορώνος, Πιερικός, Κοζάνη, Νέα Αρτάκη, Αμαρυνθιακός (Εύβοιας), Κιλελέρ, Ανθούπολη (Λάρισας), Τρίκαλα, Ολυμπιακό Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Θεσπρωτός, Άρης Φιλιατών, Αναγέννηση Άρτας, Αστέρας Σταυρού, Μαλεσίνα (Φθιώτιδα), Τηλυκράτης, Αμβρακικός Βόνιτσας, Απόλλων Ευπαλίου, Ζάκυνθος.

Από αυτές πρέπει να φύγουν τουλάχιστον 2 και θα υπάρξουν και πιθανώς κάποιες αλλαγές. Επειδή ο 1ος Όμιλος που έχει ομάδες από Μακεδονία και Θράκη με τα νέα δεδομένα θα έχει λιγότερες ομάδες, πιθανόν οι δυο ομάδες από την Πιερία (Πιερικός, Σβορώνος) να πάνε εκεί, ή να φύγουν από τον Όμιλο οι δυο ομάδες της Εύβοιας (Ν. Αρτάκη, Αμαρυνθιακός), ή ακόμα και να φύγει Ζάκυνθος και Κοζάνη. Όλα αυτά είναι υποθετικά και θα τα ξέρουμε αρχές ή και μέσα Αυγούστου, αφού ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο με τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή και με αυτές που θα συμπληρώνουν τα κενά.

Το σίγουρο είναι πως ο Όμιλος που θα αγωνιστεί ο Αστέρας θα είναι πολύ δύσκολος και θα έχει ιστορικές ομάδες, ή ομάδες πρωτεύουσας νομών… με Ολυμπιακό Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Κοζάνη, Πιερικό, Αναγέννηση Άρτας, Τρίκαλα. Ζάκυνθο, Τηλυκράτη και πρέπει να είναι η Κερκυραϊκή ομάδα πιο δυνατή και από πέρσι για να ανταποκριθεί στην πρόκληση της νέας σεζόν. Υπομονή όλα θα έλθουν στην ώρα τους, ένα προσχέδιο είναι που κατά 90% δεν θα αλλάξει.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια