Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Σκορδίλης, ο προπονητής των επιτυχιών και των μεταλλίων

ΣΤΙΒΟΣ
18 Ιουνίου 2024 / 14:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στην Πάτρα κατέκτησαν πέντε μετάλλια, εκ των οποίων τρία χρυσά (Ζάραγκα, Κουλούρης στο τριπλούν και Λιτσαρδόπουλος στο επί κοντώ), ένα αργυρό ο Κουλούρης στο μήκος και ένα χάλκινο ο Πρίφτης στο επί κοντώ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα παιδιά της Κέρκυρας που ασχολούνται με τον στίβο μας κάνουν πάντα υπερήφανους με το ήθος και τις διακρίσεις τους και όπως αναφέρει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Παύλος Σκορδίλης και ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Νίκος Μόσχος έχουμε μια πολύ καλή φουρνιά νέων παιδιών αυτή τη στιγμή που μπορεί να έχουν μεγάλες διακρίσεις, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην Πάτρα κατέκτησαν πέντε μετάλλια, εκ των οποίων τρία χρυσά (Ζάραγκα, Κουλούρης στο τριπλούν και Λιτσαρδόπουλος στο επί κοντώ), ένα αργυρό ο Κουλούρης στο μήκος και ένα χάλκινο ο Πρίφτης στο επί κοντώ. Και τα τέσσερα αυτά παιδιά έχουν πλέον προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη, άρα σε αυτόν χρεώνονται οι επιτυχίες, με τον Χρ. Λιτσαρδόπουλο να είναι κάτω από τις δικές του οδηγίες από την 1Η Φλεβάρη του 2024.

Είναι γνωστό ότι ο Π. Σκορδίλης έχει φύγει από τον Κερκυραϊκό, (δεν θέλει να αναφερθεί σε αυτό), είναι Ομοσπονδιακός προπονητής πλέον και έχει συμφωνία και με τον Παναθηναϊκό. Ο Παύλος Σκορδίλης, είναι ο άνθρωπος, ο προπονητής των τεράστιων επιτυχιών και αυτός που βοηθάει τα παιδιά (ανεξαρτήτου ομάδας) ώστε να γίνουν καλύτερα. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από Ζάραγκα και Κουλούρη που ανήκουν στον Παναθηναϊκό, κάτω από τις οδηγίες του πήραν μετάλλιο, ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος που ανήκει στον Κερκυραϊκό και ο Πέτρος Πρίφτης που ανήκει στον Γ.Σ. Κέρκυρας, ενώ στους ίδιους αγώνες (Πανελληνίους στίβου Κ18 που έγιναν στην Πάτρα), είχε ακόμη την Βλασερού του ΚΓΣ που στις λεπτομέρειες δεν μπήκε στην 8κταδα, ήταν 9η στο μήκος, την Μπούα που ήταν 13η στο τριπλούν, αλλά είχε την ικανότητα να είναι τουλάχιστον την 8κταδα και την Φλασκή του Ι. Καποδίστριας που έτρεξε 100μ. και οι τρεις είναι παγκορασίδες (Κ15) και το μέλλον είναι μπροστά τους.

Από αυτό το «τιμ Σκορδίλη» σίγουρα θα πάνε στο Πανευρωπαϊκό που θα γίνει Πέμπτη 18 ως Κυριακή 21 Ιουλίου στην Μπάνσκα Μπιστρίτσα της Σλοβακίας, οι Ζάραγκα, Κουλούρης, Πρίφτης και λογικά θα πάει και ο Λιτσαρδόπουλος που είναι Πανελληνιονίκης, έχει το όριο, κάνοντας ατομικό ρεκόρ την Κυριακή (16/6) με 4,65μ. Ακόμα υπάρχει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει 26-31 Αυγούστου στη Λίμα του Περού και πιθανόν όλα αυτλά τα παιδιά να ταξιδέψουν και εκεί.

Σε μια συζήτηση που είχαμε για τις επιτυχίες των παιδιών μας είπε ότι: έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια το χειμώνα, πήγαν 3 φορές και εκτός Κέρκυρας για προετοιμασία, κουράστηκαν πολύ και το αξίζουν που έφτασαν ως εδώ, ενώ το μέλλον τους ανήκει. Στάθηκε στον Λιτσαρδόπουλο τονίζοντας ότι τον είχε κρατήσει πίσω ένας τραυματισμός, πείσθηκε να προσπαθήσει και από το Φλεβάρη μέσα σε 4 μήνες είχε τρομερή βελτίωση, ενώ είναι ικανός για πολλά. Στο θέμα του Κουλούρη για το μήκος που βγήκε 2ος και έχασε για 1 εκατοστό το χρυσό μας ότι: γινόταν την ίδια ώρα και το επί κοντώ και βρέθηκε κοντά σε Λιτσαρδόπουλο και Πρίφτη, οπότε αναγκαστικά ο Αρσένης έκανε μόνος του τον αγώνα, όμως είναι για πολύ μεγαλύτερα άλματα και στο Πανευρωπαϊκό θα πάρει μέρος και στο μήκος και στο τριπλούν.

Αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς από τον Ομοσπονδιακό προπονητή των τεράστιων επιτυχιών είναι η πίκρα του για το τμήμα στίβου του ΚΓΣ και την γενικότερη αντιμετώπιση, χωρίς όμως να θέλει να πει το παραμικρό, αυτό που γνωρίζουμε ίναι ότι εκτός από τα παιδιά που διακρίνονται και φέρνουν τα μετάλλια, έχει ένα γκρουπ από 10 παιδιά που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες (ΚΓΣ, ΑΟ Κέρκυρα 2018, ΓΣ Κέρκυρας, Ι. Καποδίστριας), τα περισσότερα από αυτά είναι Κ-16 και σε αυτά βλέπει την επόμενη ξεχωριστή φουρνιά της Κέρκυρας.

Η ιστορία που γράφει και δεν ξεγράφει ότι το 2024 ο Π. Σκορδίλης σαν προπονητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ο προπονητής 3 χρυσών, ενός αργυρού και ενός χάλκινου μεταλλίου. Δεν χρειάζεται να γράψει κανείς κάτι άλλο, όσοι ξέρουν το χώρο γνωρίζουν ότι ο Παύλος πιάνει χώμα και το κάνει χρυσάφι.

 

Ο Π. Σκορδίλης με τα παιδιά που έφεραν τα μετάλλια, από αριστερά Αρ. Κουλούρης, Στ. Σκορδίλης (γιος και βοηθός του Παύλου), Π. Πρίφτη, Χρ. Λιτσαρδόπουλο και Μ. Ζάραγκα. ΦΩΤΟ@Π. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ (FB)

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια