Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παγκερκυραϊκοί αγώνες Δημοτικών Σχολείων

ΣΤΙΒΟΣ
04 Ιουνίου 2024 / 15:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο ΕΑΚΚ και κάτω από δύσκολες συνθήκες θα διεξαχθούν αγώνες στίβου για τα Δημοτικά σχολεία όλης της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο ΕΑΚΚ και κάτω από δύσκολες συνθήκες θα διεξαχθούν αγώνες στίβου για τα Δημοτικά σχολεία όλης της Κέρκυρας. Εκατοντάδες παιδιά από όλο το νησί θα βρεθούν σε ένα χώρο (έλλειψη χώρου να καθίσουν, τα παιδιά και οι γονείς, τουαλέτες, νερό, κυλικείο, ταρτάν σε κακή κατάσταση) που με ευθύνη κάποιων δε είναι και ο καλύτερος για να αγωνιστούν τα παιδιά. Παρ΄ όλα αυτά η ΤΕ ΣΕΓΑΣ θα κάνει και φέτος τους αγώνες και ενημέρωσε για αυτούς με το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

Η Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας συνδιοργανώνουν τους Παγκερκυραϊκούς αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 17.30 στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας:

Αγωνίσματα/ συμμετοχή

Α) Μαθητές-τριες Γ΄ & Δ΄ τάξης

50μ., 600μ., μήκος

Β) Μαθητές-τριες Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης

60μ., 1000μ., μήκος, ύψος, σφαιροβολία 3kg

- Στο άλμα σε Μήκος και στη Σφαιροβολία (3kg) οι μαθητές – τριες θα αγωνισθούν με δυο (2) προσπάθειες.

- Το άλμα σε Ύψος θα ξεκινήσει από το 1μ. και θα ανεβαίνει ανά 5 εκατ.

Δηλώσεις συμμετοχής

Όλοι οι Μαθητές-τριες που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους, 1 ώρα πριν την έναρξη του ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ τους, ενώ κάθε μαθητής-τρια μπορεί να λάβει μέρος σε (1) ΕΝΑ ΜΟΝΟ αγώνισμα.

Ιατρική εξέταση (προσοχή)

Οι Μαθητές-ιες θα συμμετάσχουν στους Αγώνες εφόσον είναι υγιείς και συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. H πιστοποίηση της υγείας των μαθητών/τριων είναι υποχρεωτική και συμμετέχουν στους Αγώνες με αποκλειστική ευθύνη των Γονέων – Κηδεμόνων τους. ΔΕΝ χρειάζεται να έχουν μαζί τους ξεχωριστή βεβαίωση Υγείας.

Έξοδα μετακίνησης

ΔΕΝ θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης στους μαθητές-ιες και στους συνοδούς των Σχολείων.

Έπαθλα

Στους έξι πρώτους – ες κάθε αγωνίσματος θα απονεμηθούν έπαθλα, στον

 1ο Νικητή/τρια Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα, στον 2ο & 3ο Νικητή/τρια Μετάλλιο & Δίπλωμα και στον 4ο , 5ο , 6ο Νικητή/τρια Δίπλωμα.

Κύπελλο - Μετάλλιο - Δίπλωμα θα απονεμηθεί στο 1ο Σχολείο της Βαθμολογίας Αγοριών και Κοριτσιών (ξεχωριστά).

Βαθμολογία σχολείων

 Η βαθμολογία θα υπολογισθεί ως εξής: 1ος Νικητής 7 βαθμοί , 2ος Νικητής

5 βαθμοί, 3ος 4 βαθμοί , 4ος 3 βαθμοί , 5ος 2 βαθμοί, και 6ος 1 βαθμό. Παρακαλούνται οι Καθηγητές Φ.Α να προτρέψουν τους μαθητές-ιες για την καλύτερη και μεγαλύτερη συμμετοχή του Σχολείου τους.

Τεχνικός υπεύθυνος αγώνων

Καθήκοντα τεχνικού υπεύθυνου αγώνων εκτελεί ο Τεχνικός Σύμβουλος της Τ.Ε ΣΕΓΑΣ κ. Νίκος Μόσχος.

Για την Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Λέσσης

 

ΦΩΤO@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια