Δευτέρα 17.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στίβος: Ξεχώρισαν στην Πάτρα, Τάντης, Μουχλιανίτης, Μήρτσιου

ΣΤΙΒΟΣ
26 Μαΐου 2024 / 12:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στην Πάτρα σε αγώνες που έγιναν το Σάββατο 25 Μάη, στη μνήμη του άλλοτε Πρωταθλητή του δεκάθλου και προέδρου τους ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή η παρουσία και οι επιδόσεις τριών παιδιών της Κέρκυρας είναι ξεχωριστή και άξια αναφοράς.

Υπάρχει και μάλιστα λαμπρό μέλλον για τον στίβο της Κέρκυρας, αφού παιδιά 15, 16 χρόνων με την παρουσία και τις επιδόσεις τους στους αγώνες δείχνουν ότι η κορυφή είναι στα πόδια τους. Και όλα αυτά επειδή υπάρχει φιλότιμο και θέληση από τους συλλόγους, τους προπονητές, τους γονείς και τα παιδιά που παλεύουν μέσα σε άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν το βάζουν κάτω.

Στην Πάτρα σε αγώνες που έγιναν το Σάββατο 25 Μάη, στη μνήμη του άλλοτε Πρωταθλητή του δεκάθλου και προέδρου τους ΣΕΓΑΣ, Βασίλη  Σεβαστή η παρουσία και οι επιδόσεις τριών παιδιών της Κέρκυρας είναι ξεχωριστή και άξια αναφοράς.

Ο Ορέστης Μουχλιανίτης έκανε σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στα 2.000μ. με φυσικά εμπόδια με 6΄17΄΄76 και πήρε την 1η θέση, είναι αθλητής του ΑΟ Κέρκυρα 2015 με προπονητή τον άλλοτε Πανελληνιονίκη Φίλιππο Τάντη, η δουλειά του οποίου ξεχωρίζει ειδικά στους δρόμους ημιαντοχής.

Ο έτερος  αθλητής του ΑΟ Κέρκυρα 2015 και του προπονητή Φίλιππου Τάντη, Σπύρος, ο οποίος είναι γιός του, ήταν 1ος στα 1.000μ. ήταν εντυπωσιακός και στο ξεκίνημα της σεζόν έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 2΄37΄΄09, είναι στα βήματα του παππού και του πατέρα του σε τέτοιες αποστάσεις.  

Η 15χρονη αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ Αριάδνη Μήρτσιου που έχει προπονητή τον Μάκη Τζήλιο, δείχνει ότι μπορεί να είναι η νέα Στεφανίδου, αν συνεχίσει να δουλεύει και αν μπορέσει να προπονείται και το χειμώνα, σε πιθανές αθλητικές εγκαταστάσεις (σκέπαστρο) που όλοι τάζουν αλλά κανείς δεν πραγματοποιεί. Στην Πάτρα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή, κόντρα άνεμος και διακοπή για λίγο των αγώνων) ήταν 1η  αφού πέρασε τα 4,05μ.  δείχνοντας φοβερή σταθερότητα πάνω από τα 4μ., αλλά και τη δυνατότητα να φτάσει πολύ ψηλά.      

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ@  Μ. Τζήλιος, Η Αριάδνη Μήρτσιου στην απονομή)

ΦΩΤΟ 2@ ΑΟ Κέρκυρα 2015, Ο Φίλιππος Τάντης με τους αθλητές τους Ο. Μουχλιανίτη (αριστερά) και με Σπ. Τάντη)  

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια