Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ ΕΘΝΙΚΗ: Νίκη ανάσα του Αστέρα Πετριτή... 2-1 τον Πιερικό

Γ ΕΘΝΙΚΗ
16 Μαρτίου 2024 / 18:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Αστέρας Πετριτή πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη σπουδαία νίκη του επί του Πιερικού με 2-1 και βλέπει πολύ αισιόδοξα την υπόθεση παραμονής στην κατηγορίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κόντρα σε μια ιστορική ομάδα με πολλές συμμετοχές στην Α΄ εθνική, ο Αστέρας έπαιξε για να κερδίσει αυτό το ματς. Με έξυπνη τακτική, έδωσε χώρο στον αντίπαλο και έχοντας εξαιρετικούς παίκτες για την «κόντρα» (Κοιλιάρας, Λούβρος) κτύπησε τον αντίπαλο στις αδυναμίες του και πήρε εύκολη σχετικά νίκη. Εύκολη γιατί ο αντίπαλος ελάχιστα απείλησε, αλλά και γιατί το γκολ το έβαλε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και δεν ανησύχησε την κερκυραϊκή ομάδα.    

Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, ήταν παιγνίδι σκοπιμότητας, οι άνθρωποι του Πιερικού ήλθαν αν πάρουν τη νίκη αφού πίστευαν ότι η υπόθεση τίτλος δεν έχει χαθεί, αλλά έχασαν πεντακάθαρα και δίκαια από μια ψυχωμένη και μυαλωμένη ομάδα όπως ήταν ο Αστέρας.  

Ο Κοιλιάρας με ατομική προσπάθεια στο 37΄άνοιξε το σκορ για το 1-0, ενώ στο 43΄με 2η κίτρινη αποβλήθηκε ο Οικονομικός των φιλοξενούμενων, ο Ματσούκας  στο 52΄είχε σουτ-φάουλ  που μπλόκαρε ο Τζαφέστας, όπως και γυριστό τυο Κατσαφάκη στο 79΄οι μόνες φορές που φάνηκε επιθετικά ο Πιερικός, ενώ απείλησε ο Αστέρας με κεφαλιές του Γεωργακόπουλου στο 68΄και του Λούβρου στο 73΄. Στο 81΄μετά από έξοχο συνδυασμό της Κερκυραϊκής ομάδας ο Κοιλιάρας έδωσε εξαιρετική κάθετη στον Γεωργακόπουλο που έκανε το 2-0. Στην τελευταία φάση του ματς στο 90+5΄ ο Κουλάλης κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε ο Κατσαφάκης μείωσε σε 2-1 και με τη σέντρα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ματς.

Διαιτητές: Αγ. Τσάνης (ΕΠΣ Κοζάνης), Θ. Γκέλης και Αρ. Πασιάς  (ΕΠΣ Ηπείρου).

Αστέρας Πετριτή (Ι. Σφακιανάκης): Τζαφέστας, Πούλος, Γαρδικιώτης, Ρουμελιώτης, Στεργίου Κ., Κρητικός, Γεωργακόπουλος, Λούβρος, Γωγουβίτης, Γκασίδης (έπαιξαν και οι Μεντής, Σούκερας, Γεωργοπάλης, Γκοΐκοβιτς, Στεργίου Π.).

Πιερικός (Ν. Θεοδοσιάδης): Μπαλάφας, Κωνσταντινίδης, Καρατάσιος, Μακρίδης, Χατζηκωνσταντής, Κουλάλης, Μαυρίδης, Κατσαφάκης, Καλαϊτζής, Οικονόμικος, Ματσούλας (έπαιξνα και οι Παπαϊωάννου, Μυρώτης, Φράγκος, Καριόπουλος).  

ΦΩΤΟ: Σπύρος Πίκουλας

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια