Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα 12 βήματα για τη σωτηρία ή την πτώση Αστέρα και ΑΕΛ

Γ ΕΘΝΙΚΗ
30 Ιανουαρίου 2024 / 15:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μετά από την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, οι ομάδες του νησιού μας, ο Αστέρας Πετριτή και η ΑΕ Λευκίμμης βρίσκονται κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού και έχουν έναν Γολγοθά να ανέβουν έτσι ώστε να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο της παραμονής, κάτι που δεν είναι εύκολο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, οι ομάδες του νησιού μας, ο Αστέρας Πετριτή και η ΑΕ Λευκίμμης βρίσκονται κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού και έχουν έναν Γολγοθά να ανέβουν έτσι ώστε να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο της παραμονής, κάτι που δεν είναι εύκολο. Κινδυνεύει το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο να χάσει δυο ομάδες από την Γ΄ Εθνική, ακόμα και να μείνει εκτός σε περίπτωση που δεν ανέβει πρωταθλητής της ΕΠΣΚ.

Γεγονός είναι πως το φετινό πρωτάθλημα είναι το δυσκολότερο των τελευταίων 10-15 χρόνων και από αγωνιστικής και από οικονομικής πλευράς. Οι παράγοντες τόσο της ΑΕ Λευκίμμης με τα επτά συνεχόμενα χρόνια στην Γ΄ Εθνική και του Αστέρα Πετριτή με τη 2η συνεχόμενη παρουσία της ομάδας στην κατηγορία, έχουν τεράστια έξοδα (για ερασιτεχνική ομάδα) να αντιμετωπίσουν και το να προσθέσουν στο ρόστερ ακόμη περισσότερο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολο, δεν βγαίνει το μπάτζετ. Μοιραία θα πρέπει να παλέψουν με τους παίκτες που έχουν σήμερα ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

Έχουμε 14 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, όμως οι αγώνες είναι 12 αφού ΠΟ Φήκης και Βατανιακός δεν μετέχουν πλέον στο πρωτάθλημα, τα ματς εναντίον του θα τα κερδίζουν όλες οι ομάδες στα χαρτιά, άρα δεν υπολογίζεται ότι θα παίξουν ρόλο στην τελική κατάταξη.

Με βάση την σημερινή βαθμολογική κατάσταση ο Αστέρας είναι ένα βαθμό κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού και η ΑΕΛ έξι. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι ο Αστέρας χρειάζεται στα 12 ματς που έχει περισσότερες από έξι νίκες, δηλαδή να πάρει τουλάχιστον 22 βαθμούς ως το τέλος από τα 12 παιγνίδια που θα παίξει και η ΑΕΛ περισσότερες από οκτώ νίκες, 25, 26 βαθμούς για να σωθούν, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αν υπολογίσει κανείς το πρόγραμμά τους, αλλά και την αγωνιστική τους παρουσία ως σήμερα. Και οι δυο ομάδες υστερούν επιθετικά, δεν έχουν το εύκολο γκολ και αυτό έχει στοιχίσει, πέραν βέβαια ότι έχουν χάσει πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά των αγώνων που δέχονται τέρματα μετά το 88΄, δείγμα ότι και στην άμυνα του έχουν προβλήματα. Πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς στη συνέχεια για να τα καταφέρουν, δεν είναι εύκολο, είναι όμως εφικτό.

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που πρέπει έχει σημασία, π.χ. ο Αστέρας παίζει εκτός έδρας με ομάδες που παλεύουν για τον υποβιβασμό Κιλελέρ, Θύελλα Κατσικά, Καστοριά, Εορδαϊκό και θα πρέπει τουλάχιστον δε δυο ματς από αυτά να μην χάσει, ενώ η ΑΕΛ εκτός με Κατσικά και Αστέρα Πετριτή, όπου θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον μια νίκη. Αναλυτικά:

Ο Αστέρας Πετριτή παίζει εντός έδρας με Βατανιακό, ΑΟ Τρίκαλα, Αστέρα Σταυρού, Πιερικό, Εθνικό Κεραμιδίου, ΑΕ Λευκίμμης και εκτός έδρας με Κιλελέρ, Αναγέννηση Άρτας, Θύελλα Κατσικά, Ζάκυνθο, Καστοριά, Εορδαϊκό.

Η ΑΕ Λευκίμμης αντιμετωπίζει εντός έδρας Καστοριά, Εορδαϊκό, Βατανιακό, Αστέρα Σταυρού, Εθνικό Κεραμιδίου, Θεσπρωτό και εκτός έδρας Θύελλα Κατσικά, Ζάκυνθο, Σβορώνο, ΑΟ Τρίκαλα, Πιερικό, Αστέρα Πετριτή.

Παραθέτουμε τη βαθμολογία μετά 20 αγωνιστικές για να δείτε τη δυναμική των αντιπάλων των ομάδων μας:

 

Η βαθμολογία 

ΓΑΣ Σβορώνου                  47

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 45

Αστέρας Σταυρού           42

ΑΟ Νέας Αρτάκης           40

Πιερικός                              38

Αναγέννηση Άρτας         33

ΑΟ Τρίκαλα                        32

Ζάκυνθος                            31

ΑΕ Κιλελέρ                          29

Εορδαϊκός                          25

Καστοριά                            24

………………………………………….

Θεσπρωτός                        24

………………………………………….

Αστέρας Πετριτή             23

Βατανιακός                        21

Θύελλα Κατσικά              21

ΑΕ Λευκίμης                       18

ΠΟ Φήκης αποχώρησε 

Μαγνησιακός αποχώρησε

 

Από το περσινό ματς Αστέρα Πετριτή – ΑΕ Λευκίμμης 1-0 ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια