Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή με «υψηλές πτήσεις» για τον ΝΑΟΚ

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ Α2
30 Ιανουαρίου 2024 / 15:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πολύ μεθοδικά τα τελευταία χρόνια η ομάδα δουλεύει σε βάθος και έχει αρκετούς αθλητές στις αποστολές των αγώνων βγαλμένους από τις ακαδημίες, αλλά και άλλους που ήλθαν με μεταγραφή για να βοηθήσουν την ομάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΝΑΟΚ έχει τεράστια ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της χώρας σε όλα τα τμήματα που καλλιεργεί, ενώ η παρουσία του παλιότερα, πάρα πολλές φορές στην Α1 κατηγορία της υδατοσφαίρισης, είναι κάτι που κάποτε πρέπει να κάνει. Πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια, ακόμα και με συμμετοχή στη Β΄ Εθνική, αλλά είναι πλέον σταθερά στην Α2 μπορεί να έχει και στο άμεσο μέλλον βλέψεις για ένα ακόμη βήμα μπροστά, να επιστρέψει στην Α1. Βέβαια μια τέτοια επιστροφή στις μέρες μας δεν είναι εύκολη, κυρίως λόγω των οικονομικών μεγεθών που απαιτεί η κατηγορία αυτή, σε μια χώρα που το ανδρικό και γυναικείο πόλο έχουν μεγάλη ανάπτυξη και είναι στην παγκόσμια ελίτ.

Πολύ μεθοδικά τα τελευταία χρόνια η ομάδα δουλεύει σε βάθος και έχει αρκετούς αθλητές στις αποστολές των αγώνων βγαλμένους από τις ακαδημίες, αλλά και άλλους που ήλθαν με μεταγραφή για να βοηθήσουν την ομάδα. Οι φετινές επιλογές ίσως να είναι οι καλύτερες των τελευταίων 10 χρόνων και η ομάδα στην Α2 κατηγορία, μετά το τέλος του Α΄ γύρου είναι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 2ο Όμιλο, είναι μέσα στο στόχο που έχει βάλει ώστε να παίξει στα πλέι οφ ανόδου και θα το πετύχει.

Η ολοκλήρωση του α΄ γύρου και η 3η θέση με 5 νίκες και δυο ήττες ήταν ότι καλύτερο θα περίμενε κανείς, ενώ η εκτίμησή μας είναι ότι ο ΝΑΟΚ μπορεί να φτάσει και ψηλότερα. Δείχνει ικανή αυτή η ομάδα σήμερα, μετά από 7 ματς που έχει παίξει, ότι είναι «δεμένη» και ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο, έστω και αν ο Άρης είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Παρ. όλα αυτά ήδη ο στόχος έχει επιτευχθεί και ότι περισσότερο πετύχει στη συνέχεια (π.χ. νίκη σε Λάρισα και θετικό αποτέλεσμα με Άρη) θα είναι επί πλέον κέρδος. Θετικό σε όλα αυτά ότι και ο κόσμος «ζεστάθηκε» και όλο και περισσότερος βρίσκεται στην εξέδρα στα ματς της ομάδας.

Δείτε τη βαθμολογία του Α΄ γύρου, και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Β΄ γύρου, που θα γίνει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Βαθμολογία

Άρης Θεσσαλονίκης       21

ΝΟ Λάρισας                       18

ΝΑΟ Κέρκυρας                                 15

ΑΣ Μαρούσι                      7

………………………………………...

ΠΑΣ Φοίβος                        7

ΓΣ Ηλιούπολης                  7

…………………………………………

Νηρέας Χαλανδρίου      4

ΟΥΚ Βόλου                          2

 

Πρόγραμμα (8η αγωνιστική)

Σαββατοκύριακο 10 &11/ 2/2024

Άρης Θεσσαλονίκης – ΝΑΟ Κέρκυρας  

Ηλιούπολη – ΝΟ Λάρισας

ΟΥΚ Βόλου - Νηρέας Χαλανδρίου

Μαρούσι - Φοίβος Συκεών         

 

ΦΩΤΟ@ΝΑΟΚ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια