Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αλληλεγγύη «κέρδισε» στη Λευκίμμη

Γ ΕΘΝΙΚΗ
18 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ΑΕ Κιλελέρ είναι ομάδα του Θεσσαλικού κάμπου, σε μια περιοχή όπου οι πλημμύρες ήταν αιτία να χαθούν πολλές ζωές, χάθηκαν σπίτια και περιουσίες και περιοχές καταστράφηκαν εντελώς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Κιλελέρ είναι ομάδα του Θεσσαλικού κάμπου, σε μια περιοχή όπου οι πλημμύρες ήταν αιτία να χαθούν πολλές ζωές, χάθηκαν σπίτια και περιουσίες και περιοχές καταστράφηκαν εντελώς. Το γεγονός αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστους τους ανθρώπους της ΑΕΛ που ζήτησαν από τον κόσμο βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς, με την προτροπή όσοι μπορούν στο ματς με την ΑΕ Κιλελέρ να πάρουν είδη πρώτης ανάγκης που θα δοθούν στο τέλος στους αντιπάλους, για να τα μεταφέρουν στην περιοχή τους για να μοιραστούν στους κατοίκους που έχουν ανάγκη.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική, ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο πήρε μαζί του τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο και δόθηκαν στο τέλος στην αποστολή της ΑΕ Κιλελέρ. Μια ανθρώπινη και ξεχωριστή πρωτοβουλία της ΑΕΛ που δείχνει ότι ο αθλητισμός ενώνει, πρώτα και πάνω από όλα μετράει ο άνθρωπος και στα δύσκολα οι φίλοι της ομάδας έδωσαν μάθημα ζωής.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου της ομάδας της Θεσσαλίας, που ανέφερε ότι στη Λευκίμμη «κέρδισε» η αλληλεγγύη, όπως ανέφερε το https://www.larissanet.gr που έκανε το παρακάτω σχόλιο, αναφέροντας και τις δηλώσεις του κ. Φιλοκώστα:

«Το πρώτο της παιχνίδι στη Γ’ Εθνική κατηγορία έδωσε σήμερα η Α.Ε. Κιλελέρ και αυτό ήταν νικηφόρο. Όμως ο πραγματικός νικητής της αναμέτρησης ήταν η αλληλεγγύη… Και όπως αναφέρει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομάδας κ. Ηλίας Φιλοκώστας: «Το γκολ όμως της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης το πέτυχαν οι άνθρωποι της διοίκησης τού Κερκυραϊκού σωματείου. Μας περίμεναν σαν τον Αη Βασίλη γεμίζοντας το λεωφορείο της αποστολής μας με είδη πρώτης ανάγκης για το χωριό μας σε ένδειξη συμπαράστασης για την καταστροφή πού υπεστήκαμε από την πρόσφατη πλημμύρα στην Θεσσαλία».

 

Τα συγκεντρωμένα είδη πρώτης ανάγκης στο πούλμαν της ομάδας του Κιλελέρ ΦΩΤΟ@LARISSA.NET

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια