Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνημα με το αριστερό για Αστέρα Πετριτή και ΑΕΛ

Γ ΕΘΝΙΚΗ
18 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί να λέμε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αλλά αυτό δεν έγινε στην περίπτωση του Αστέρα Πετριτή και της ΑΕ Λευκίμμης που έχασαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να λέμε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αλλά αυτό δεν έγινε στην περίπτωση του Αστέρα Πετριτή και της ΑΕ Λευκίμμης που έχασαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής. Αναλυτικά:


ΓΑΣ Σβορώνος – Αστέρας Πετριτή 4-0

 

Στην Κατερίνη ο Αστέρας κόντρα στον Σβορώνο, αιφνιδιάστηκε στο α΄ ημίχρονο και πλήρωσε τη νωθρότητά του, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ ενωρίς και είχε δεχθεί τρία τέρματα ως το τέλος του α΄ μέρους. Από κει και πέρα θα ήταν απίθανο να αλλάξει τη ροή του ματς, έχασε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, ίσως μέσα στο πρόγραμμα και πλέον κοιτάει το επόμενο με την Ν. Αρτάκη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι στο 22΄που εκτέλεσε εύστοχα ο Κυπαρίσσης και κέρδισε ο Μπατζώνης, ενώ στο 39΄με αριστερό σουτ και τον ίδιο σκόρερ έγινε το 2-0, για να κλείσει με 3-0 το ημίχρονο με κοντινό σουτ του ίδιου που έκανε χατ τρικ. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, ο Αστέρας έκανε μια προσπάθεια να αντιδράσει, όμως είκοσι λεπτά πριν το τέλος με τέρμα του Μπατζώνη έγινε το 4-0, ενώ άγγιξε το γκολ της τιμής ο Αστέρας πέντε λεπτά πριν το τέλος, αλλά το κτύπημα φάουλ του Στεργίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητές: Γιαννακός, Κωνσταντινίδης, Νικολής (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Αστέρας Πετρίτη (Ι. Σφακιανάκης): Τζαφέστας, Κοντομίχης, Μεντής, Γωγουβίτης, Ρουμελιώτης, Γαρδικιώτης, Γκασίδης, Κρητικός, Κοιλιάρας, Θηραίος, Γεωργακόπουλος (έπαιξαν και οι Σουκέρας, Τσιάβος, Στεργίου, Βλάχος, Λούβρος).

 

ΑΕ Λευκίμμης – ΑΕ Κιλελέρ 0-1

Η έμπειρη ΑΕ Λευκίμμης σε ένα μέτριο ματς, χωρίς μεγάλες συγκινήσεις έχασε από την ΑΕ Κιλελέρ με 0-1, στην παρθενική εμφάνιση της ομάδας της Λάρισας στην Γ΄ Εθνική. Βέβαια η ΑΕΛ εμφανίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σύγκριση με πέρσι και παρά την προσπάθειά της σε όλη τη διάρκεια του ματς δεν μπόρεσε να σκοράρει, τουλάχιστον να μην φύγει ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο.

Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 33΄ ο Βαγενάς με κοντινό πλασέ, ενώ η ΑΕΛ είχε κάποιες ευκαιρίες, κυρίως στο β΄ μέρος να ισοφαρίσει αλλά δεν μπόρεσε.

Διαιτητές: Ζύγας, Κομκοτός, Ροκοπάνος (Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας)

ΑΕ Λευκίμμης (Π. Κορομπόκης): Παγκράτης, Ματσοβίλα, Νίκιτς, Βασσάκης, Γρηγοριάδης, Κουλάλης, Κωστακιώτης, Μπάλος, Μπλιάτζος, Νίτας, Τσοπανάς.

 

Πρεμιέρα με 5 νίκες των φιλοξενούμενων σε 8 ματς

 

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, με την διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής ήταν με το αριστερό για τις ομάδες του νησιού μας, αφού ξεκίνησαν με ήττα το πρωτάθλημα. Με βάση τα αποτελέσματα στον Όμιλο που ήλθαν, φαίνεται ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Σε οκτώ ματς που έγιναν (αναβλήθηκε αυτό ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βατανιακό) είχαμε πέντε νίκες των φιλοξενούμενων, με πιο εντυπωσιακή αυτή των Τρικάλων στην Καστοριά και ξεχωριστή αυτή της Αναγέννησης Άρτας επί του ΠΟ Φήκης. Χωρίς ισοπαλίας η αγωνιστική.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής όπου ο Αστέρας θα παίξει εντός με Αρτάκη και ΑΕΛ πάει στην Άρτα.

 

Αποτελέσματα (2ης αγωνιστικής)

 Ζάκυνθος – Αστέρας Σταυρού 2-0

ΑΕ Λευκίμμης – ΑΕ Κιλελέρ 0-1

ΠΟ Φήκης – Αναγέννηση Άρτας               0-2

Εορδαϊκός – Βατανιακός ανεβλήθη

Μαγνησιακός – Πιερικός 0-1

ΓΑΣ Σβορώνος – Αστέρας Πετριτή 4-0

Καστοριά – ΑΟ Τρίκαλα 1-4

Εθνικός Κεραμιδίου – Θύελλα Κατσικά 1-0

Θεσπρωτός – ΑΟ Νέας Αρτάκης 0-1

 

Επόμενη (2η αγωνιστική)

Κυριακή 24/09/2023 ώρα 16:00

Αστέρας Πετριτή – ΑΟ Νέας Αρτάκης

Βατανιακός – ΓΑΣ Σβορώνος

ΑΕ Κιλελέρ – Θεσπρωτός

ΑΟ Τρίκαλα – Εορδαϊκός

Αναγέννηση Άρτας – ΑΕ Λευκίμμης

Αστέρας Σταυρού – Καστοριά

Θύελλα Κατσικά – ΠΟ Φήκης

Πιερικός – Ζάκυνθος

Μαγνησιακός – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

 

Από το ματς Σβορώνος-Αστέρας Πετριτή ΦΩΤΟ@PIERIASPORT-NEWS.GR

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια