Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής

Γ ΕΘΝΙΚΗ
08 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Όμως αυτό που συμβαίνει στη χώρα με τις πλημύρες, με απώλεια ανθρώπων στην Καρδίτσα που πνίγηκαν στα σπίτια τους, με χωριά που χάθηκαν κυριολεκτικά, με τις ώρες να είναι δύσκολες και δραματικές, το ποδόσφαιρο λογικό είναι να μείνει πολύ πίσω.

ΑΘΗΝΑ. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής είχε προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 4μ.μ.. Και θα ήταν ενωρίτερα από κάθε άλλη φορά γιατί με Ομίλους των 18 ομάδων και 34 αγωνιστικές δεν θα έβγαιναν διαφορετικά οι ημερομηνίες. Μια πρεμιέρα με τη συμμετοχή δυο ομάδων του νησιού μας, του Αστέρα Πετριτή που για 2η συνεχόμενη χρονιά παίζει στην κατηγορία και της ΑΕ Λευκίμμης που φέτος θα μπει στη μάχη για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Όμως αυτό που συμβαίνει στη χώρα με τις πλημύρες, με απώλεια ανθρώπων στην Καρδίτσα που πνίγηκαν στα σπίτια τους, με χωριά που χάθηκαν κυριολεκτικά, με τις ώρες να είναι δύσκολες και δραματικές, το ποδόσφαιρο λογικό είναι να μείνει πολύ πίσω. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς και η ΕΠΟ αποφάσισε. Η προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος αναβάλλεται και θα οριστεί τις επόμενες μέρες, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Κιλερέρ (ΕΠΣ Λάρισας), ΠΟ Φήκης και ΑΟ Τρίκαλα, Μαγνησιακός(ΕΠΣ Θεσαλίας/Βόλος) είναι ομάδες του 2ου Ομίλου από τις πληγείσες περιοχές.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ που δόθηκε στις 4.29μ.μ. αναφέρει: «Λόγω των γεγονότων που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε την αναβολή της 1ης αγωνιστικής των πρωταθλημάτων όλων των ομίλων της Γ Εθνικής Κατηγορίας. Η αναβολή γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 11 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου λόγω ανωτέρας βίας, η οποία έγκειται στις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και οι οποίες έχουν προκαλέσει καταστροφές τόσο στις υποδομές, όσο και σε γήπεδα όλης της χώρας».

Να αναφέρουμε ότι στο (2ο) Όμιλο των ομάδων του νησιού μας το πρόγραμμα της πρεμιέρας είναι:

Αστέρας Πετριτή – Θεσπρωτός

ΑΟ Νέας Αρτάκης – ΑΕ Λευκίμμης

Κιλελέρ – ΠΟ Φήκης

Αναγέννηση Άρτας – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Θύελλα Κατσικά – Πιερικός

Σβορώνος – Εορδαϊκος

Βατανιακός ΑΣ Καστοριά

ΑΟ Τρίκαλα – Ζάκυνθος

Αστέρας Λιανοκλαδίου Σταυρού - Μαγνησιακός

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια