Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν στο ΕΑΚΚ

ΕΑΚΚ
08 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι γνωστό ότι στις αρχές Αυγούστου συνεδρίασε η Επιτροπή Ελέγχου καταλληλότητας Αγωνιστικών χώρων και Αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας (ενότητα Κέρκυρας) και αφορά τον «τακτικό» έλεγχο στο ΕΑΚΚ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλο αλλάζουν οι διοικήσεις του ΕΑΚΚ, αλλά η κατάσταση των αθλητικών χώρων που φιλοξενεί το Εθνικό στάδιο μένουν ίδιες. Ακατάλληλες, αφιλόξενες, επικίνδυνες σε πολλές περιπτώσεις για την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων. Τι και αν οι φωνές και η διαμαρτυρία έφτασαν ακόμη και στου Μαξίμου, κάποιων «δεν ιδρώνει το αυτί» έχουν καρφιτσωθεί στην κομματική καρέκλα που τους δόθηκε… έχουν κλείσει μάτια και αυτιά και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε.

Είναι γνωστό ότι στις αρχές Αυγούστου συνεδρίασε η Επιτροπή Ελέγχου καταλληλότητας Αγωνιστικών χώρων και Αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας (ενότητα Κέρκυρας) και αφορά τον «τακτικό» έλεγχο στο ΕΑΚΚ. Και αυτό γιατί τον Μάρτη είχε περάσει επιτροπή η οποία έλεγξε και έκρινε επικίνδυνη την μεγάλη εξέδρα του Εθνικού σταδίου.

Πέρασε ένας μήνας από την συνεδρίαση της Επιτροπής και οι πληροφορίες μας λένε ότι ειπώθηκε πως τίποτε δεν άλλαξε σε αυτό το διάστημα (Μάρτης – Αύγουστος 2023) άρα δεν θα αλλάξουν και οι αποφάσεις που αφορούν αδειοδότηση και χρήση του ΕΑΚΚ.

Αυτό που ξέρουμε είναι πως ζήτησε να δοθεί στο ΣΕΓΑΣ το γραφείο για χρήση (πάνω από το κυλικείο του σταδίου, είναι ανεξάρτητο κτίριο), καθώς η άδεια χρήσης μέρος της εξέδρας, αλλά και η δυνατότητα να γίνονται αγώνες στίβου σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, ενώ αναφέρθηκαν και οι προσπάθειες από τη μεριά του ΣΕΓΑΣ για να την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν.

Δυστυχώς η γραφειοκρατία αλλά και η έλλειψη θέλησης για άμεση επίλυση των προβλημάτων στο ΕΑΚΚ, «στραγγαλίζουν» τον στίβο, το άθλημα που φέρνει στο νησί και στην χώρα τεράστιες επιτυχίες και κλέψει τα όνειρα των αθλητών-τριων για κάτι καλύτερο. Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ ζήτησε τα αυτονόητα, δηλαδή να μην κριθεί η λειτουργία του γηπέδου για την έκδοση άδειας, με τα κριτήρια που υπήρχαν όταν είχαμε ομάδα Επαγγελματική και χρησιμοποιούσε το γήπεδο, αφού μόνο ερασιτεχνικοί αγώνες γίνονται (το χειμώνα που βρέχει και φυτρώνει το χόρτο από τον ΑΟ Κέρκυρα, που δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει πλέον), ενώ θα έπρεπε και το κυλικείο να λειτουργεί να εξυπηρετεί τους αθλούμενους και τους γονείς. Επίσης τονίστηκε ότι στα γραφεία αυτά υπάρχει ο απινιδωτής (αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί), αλλά και όλο το αρχείο του ΣΕΓΑΣ που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της Τ.Ε.          

Να σημειώσουμε ότι τα γραφεία αυτά είχαν δοθεί προς χρήση από τον προηγούμενο πρόεδρο του ΕΑΚΚ κ. Σταμάτη Λυκούρη, ο οποίος γνωρίζοντας τις ανάγκες της ΤΕ ΣΕΓΑΣ, πολύ ορθά πράττοντας, ικανοποίησε το αίτημα τους για ένα χώρο ώστε να στεγαστούν και φαντάζομαι χωρίς να υπάρχει έγγραφη παραχώρηση, ίσως εκεί η νυν ΕΔ/ΕΑΚΚ «πάτησε» και πέταξε έξω από τον χώρο τον ΣΕΓΑΣ. Ο καθένας καταλαβαίνει πως και γιατί έγιναν και γίνονται όλα αυτά, σε τελική όμως ανάλυση το να μην κάνεις κάτι ώστε ο στίβος να μπορεί να λειτουργήσει ανθρώπινα στο ΕΑΚΚ δείχνει είτε την αδιαφορία σου να βοηθήσεις τον αθλητισμό, ίσως και να εκδικείσαι έτσι τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται από το άθλημα του νησιού.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια