Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσοχή στις ιδιαιτερότητες στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής

Γ ΕΘΝΙΚΗ
05 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ένας από τους σκοπούς του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής είναι να βοηθήσει πολλούς ποδοσφαιριστές με προσόντα να αναδειχθούν και να κτυπήσουν την πόρτα επαγγελματικής ομάδας.

ΑΘΗΝΑ. Ένας από τους σκοπούς του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής είναι να βοηθήσει πολλούς ποδοσφαιριστές με προσόντα να αναδειχθούν και να κτυπήσουν την πόρτα επαγγελματικής ομάδας. Για το λόγο αυτό και η ανάγκη συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών είναι απαραίτητη, με την ΕΠΟ να διστάζει αν κάνει βαθιές τομές στο κομμάτι αυτό, αλλά μικρά βήματα.

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του Ελληνικού στοιχείου αρχικά (βλέπεται επαγγελματικές κατηγορίες, οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι πλειοψηφία), υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν στην ενδεκάδα τους εννέα Έλληνες παίκτες, άρα μέχρι δυο ξένους (και 4 ξένους συνολικά στο φύλλο αγώνα). Αυτό είναι μια σωστή κίνηση γιατί σκεφτείτε τι θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση. Επίσης υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν στο φύλλο αγώνος 5 παίκτες Έλληνες κάτω των 21 ετών, καλό είναι αλλά ημίμετρο, αφού δεν τις υποχρεώνει τουλάχιστον 3 από αυτούς να είναι στην ενδεκάδα. Γιατί πρέπει να παίζουν «τα ταλέντα» και να μην υπάρχουν σαν αναφορά μόνο στο φύλλο αγώνα. Παρ΄ όλα αυτά είναι ένα θετικό έστω και μικρό βήμα ώστε μέσα από την κατηγορία να αναδειχθούν Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Το Άρθρο 11 της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Για την αγωνιστική περίοδο (2023 – 2024) επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο(2). Η συμμετοχή σε αγώνα άνω των δύο (2) ποδοσφαιριστών της εν λόγω κατηγορίας θεωρείται αντικανονική και σε περίπτωση υποβολής ενστάσεως ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου και επιβάλλονται οι λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

…. Τις αγωνιστικές περιόδους 2022-2023 και 2023-2024 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνος πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες τα έτη 2002 και 2003 αντίστοιχα για τις αγωνιστικές περιόδους 2022 – 2023 και 2023 - 2024. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών.

 

Οι ομάδες μας που θα αγωνιστούν στην Γ΄ Εθνική, ο Αστέρας Πετριτή και η ΑΕ Λευκίμμης έχουν φροντίσει ώστε να έχουν τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές, μάλιστα οι «ξένοι» στις δυο ομάδες έχουν ελαττωθεί στο ελάχιστο και είδαμε ότι και στις ανακοινώσεις των ποδοσφαιριστών που απέκτησαν το θέμα ηλικίας έχει ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια