Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε camp του ΣΕΓΑΣ στο Καρπενήσι, ο Ορέστης Μουχλιανίτης

ΣΤΙΒΟΣ
30 Αυγούστου 2023 / 16:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές στίβου στο νησί μας και κάποιοι από αυτούς περιμένουμε να είναι οι επόμενοι που θα φέρουν Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά μετάλλια στη χώρα και στην Κέρκυρα.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ. Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές στίβου στο νησί μας και κάποιοι από αυτούς περιμένουμε να είναι οι επόμενοι που θα φέρουν Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά μετάλλια στη χώρα και στην Κέρκυρα. Δεν θα σταματήσουμε όμως να τονίζουμε ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς, από αυτούς, τους προπονητές, τα σωματεία τους και φυσικά τους γονείς τους, με την Πολιτεία απούσα.

Σε ένα άθλιο, απαράδεκτο και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητά τους ταρτάν προπονούνται τα παιδιά, έχοντας μάλιστα η Μήρτσιου στο επί κοντώ και η Ζάραγκα στο τριπλούν κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο στην ηλικία τους, αλλά αυτό για κάποιους κλεισμένους στα γραφεία και γαντζωμένους στις καρέκλες τους, δεν μετράει.

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες προπόνησης, τα παιδιά μας κάνουν υπερήφανους, ενώ τα αισθήματα γι αυτούς που αδιαφορούν για αυτά, τον αθλητισμό και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καλύτερα να μην τα εκφράσουμε.

Πέραν από τα δυο κορίτσια που αναφέραμε υπάρχουν τουλάχιστον 10-12 παιδιά που μπορούν να διαπρέψουν, δεν αναφέρουμε ονόματα με το φόβο να ξεχάσουμε κάποιο. Θα σταθούμε μόνο στον Ορέστη Μουχλιανίτη, τον νεαρό αθλητή μεσαίων αποστάσεων του ΑΟ Κέρκυρα 2015, ο οποίος μπορεί να είναι ο διάδοχος του Σπύρου Κοντοσώρου και του Αρσένη Τσιμίνου στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια και ένας αθλητής που έχει δυνατότητες τεράστιες.

Ο Ορέστης βρίσκεται στο Καρπενήσι σε αναπτυξιακό camp (2Ο) μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της Εθνικής μας ομάδας, αφού έχει ξεχωρίσει και οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας τον επέλεξαν με πρόγραμμα να βελτιώσει τις αγωνιστικές του δεξιότητες, αλλά και να έλθει κοντά με τα άλλα παιδιά (συνολικά είναι 40 στο camp από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες Κ18 και Κ16) να αναπτύξουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία και να πάρουν τα απαραίτητα ερεθίσματα που θα φανούν χρήσιμα στο μέλλον, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ.

Τα παιδιά είναι στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας από την Κυριακή 27 Αυγούστου και τα υποδέχθηκαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, παλιά πρωταθλήτρια (και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ) του ακοντίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης.

 Η Σοφία Σακοράφα ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένη για την παρουσία των παιδιών στο Καρπενήσι, βρέθηκε τη Δευτέρας (28/8) και τοποθετήθηκε, στο πρώτο από μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνει η Ομοσπονδία στη διάρκεια του καμπ για τους μετέχοντες προπονητές.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει επιτύχει μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια να στηρίξει δεκάδες αθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Να δυναμώσει τους μεταξύ τους δεσμούς και φυσικά να δώσει το δικαίωμα στους προπονητές, μέσα από την προσωπική τριβή, να εξελίσσονται διαρκώς.

Η Πέμπτη 30 Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα στο Καρπενήσι για τα παιδιά, 8.00 με 9.30 έχουν την τελευταία προπόνηση (Δασικός Δρόμος Μυρίκη) ενώ στις 11.00 έχουμε λήξη του Καμπ και επιστροφή του Ορέστη Μουχλιανίτη στην Κέρκυρα.

 

ΩΤΟ@ΣΕΓΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια