Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερασιτεχνικά σωματεία, ενίσχυση των οικονομικών με κάθε τρόπο

Ερασιτεχνικά σωματεία
30 Αυγούστου 2023 / 16:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Για κάποια σωματεία μικρών χωριών, το Καλοκαιρινό πανηγύρι του χωριού, είναι μια οικονομική ένεση και εκεί επενδύουν πολλά. Μιλάμε για σωματεία που χρειάζονται 10 με 20 χιλιάδες ευρώ έξοδα λειτουργίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και ακόμη δυσκολότερη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που οικονομικά ζορίζεται ιδιαίτερα. Για να ενισχυθεί κάθε σωματείο και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, οι παράγοντες, πέραν του να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προσπαθούν, μέσα από τα διαρκείας, μέσα από εράνους, λαχειοφόρους να βάλουν χρήματα στο ταμείο να βγάλουν τη χρονιά.

Για κάποια σωματεία μικρών χωριών, το Καλοκαιρινό πανηγύρι του χωριού, είναι μια οικονομική ένεση και εκεί επενδύουν πολλά. Μιλάμε για σωματεία που χρειάζονται 10 με 20 χιλιάδες ευρώ έξοδα λειτουργίας.

Υπάρχουν όμως και ομάδες που τα έξοδα είναι πολλαπλάσια, π.χ. αν μια ομάδα μετέχει σε Πανελλήνια πρωταθλήματα (ΝΑΟΚ, ΚΓΣ και Φαίακας (χάντμπολ), Ιόνιος (μπάσκετ), ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρας (ποδόσφαιρο). Οι δυο τελευταίες ομάδες που θα αγωνιστούν στην Γ΄ Εθνική χρειάζονται ένα ποσό πάνω από 150.000€ για να συμμετάσχουν, αν δε χρειαστεί το Γενάρη να ενισχυθούν με μεταγραφές, αγγίζει τα 200.000€. Αυτά δεν τα βρίσκεις εύκολα, οι επιχορηγήσεις είναι αστείες, Δήμοι και Περιφέρεια δεν στηρίζουν όσο θα έπρεπε τις ομάδες και οι άνθρωποι της διοίκησης των ομάδων αυτών, έχουν έναν Γολγοθά να ανέβουν.

Παρ΄ όλα αυτά τα κατάφεραν και πέρσι, θα τα καταφέρουν και φέτος, κυνηγώντας κάθε μέρα να βρουν χρήματα για το ταμείο. Ο Αστέρας ανήγγειλε μια «Μουσικοχορευτική βραδιά» το ερχόμενο Σάββατο στο λιμάνι του Πετριτή που θα ξεκινήσει στις 20.30 και διοργανώνεται με τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού (στηρίζει αφάνταστα την ομάδα) και την στηρίζει ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Εκτιμούμε ότι είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία που μπορεί να βάλει λίγα χρήματα και στο ταμείο του ο Αστέρας, αφού λογικά εκτός από τους κατοίκους του χωριού και πολλοί άλλοι από τα διπλανά χωριά θα βρεθούν εκεί.

 

ΦΩΤΟ@ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια