Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Δόση: «Πραγματικά είμαι ευτυχισμένη»

ΣΤΙΒΟΣ
19 Ιουλίου 2023 / 15:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Επέστρεψε την Τρίτη από το Έσπο της Φινλανδίας η εθνική ομάδα στίβου Κ23 (40 αθλητές και αθλήτριες), ανάμεσα τους και η Παναγιώτα Δόση που με ατομικό ρεκόρ στα 1,89μ. πήρε το αργυρό μετάλλιο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επέστρεψε την Τρίτη από το Έσπο της Φινλανδίας η εθνική ομάδα στίβου Κ23 (40 αθλητές και αθλήτριες), ανάμεσα τους και η Παναγιώτα Δόση που με ατομικό ρεκόρ στα 1,89μ. πήρε το αργυρό μετάλλιο. Την αποστολή μεταξύ άλλων υποδέχθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, παλιά αθλήτρια του ακοντίου Σοφία Σακοράφα που συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες και τους ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους.

Για την ιστοσελίδα του segas.gr έκαναν δηλώσεις οι αθλήτριες που πήραν τα μετάλλια, ανάμεσά τους και η Παναγιώτα Δόση, με το πρόσωπό της να λάμπει από χαρά για την μεγαλύτερη ως σήμερα επιτυχία της καριέρας της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πράγματι είναι ευτυχισμένη από το μετάλλιο και την επίδοση.

Για την επιτυχία της δήλωσε:

«Ήταν κάτι που από το πρωί που ξύπνησα εκείνη την ημέρα ήθελα να το στήσω ακριβώς όπως βγήκε και πραγματικά εύχομαι κάθε άνθρωπος να μπορούσε νοιώσει το συναίσθημα που μέσα από τόσο κόπο να βλέπει τους στόχους του να πετυχαίνουν και να τους καρπώνεται. Πραγματικά νοιώθω ευτυχισμένη, είναι η μεγαλύτερη ευτυχία που μπορεί να νοιώσει κάποιος άνθρωπος».

Για απίστευτη κραυγή και τον πανηγυρισμό μετά το 1,89μ. είπε… «Έλεγα και στον μπαμπά μου ότι ήταν ανακούφιση αυτό το μετάλλιο, δεν ήταν ανακούφιση για κάτι το οποίο συνέβη άσχημο, προφανώς όχι. Όσα έχω περάσει μέχρι στιγμής μέσα στο χώρο του στίβου και στη ζωή μου με έχουν φέρει να μπορέσω να καταφέρω αυτό που έχω πετύχει μέχρι σήμερα. Ήταν ανακούφιση από την πλευρά που αισθάνομαι ότι το έκτισα, ότι το πάλεψα πάρα πολύ και το καρπώθηκα. Πραγματικά είμαι ευτυχισμένη».

Στην ερώτηση αν ήταν ένα ακόμη βήμα για μια καλύτερη συνέχεια, για να ξεκολλήσει από τις επιδόσεις της σχολίασε… «Δεν θα έλεγα τόσο πολύ το να ξεκολλήσω, θα έλεγα ότι περισσότερο το ύψος είναι ένα αγώνισμα το οποίο χρειάζεται τα επίπεδα που φτάνεις και κατακτάς να τα κατακτάς όντως, δηλαδή οι επιδόσεις να μην χάνονται και να έρχονται, πρέπει να σταθεροποιούνται και θεωρώ ότι αυτά τα χρόνια, αυτό που έδειξα είναι ότι τα επίπεδα που έφτανα δεν τα έχανα, απλά τα συνέχιζα. Έμεινα σε ένα επίπεδο το οποίο ήταν κοντά στο 1,85μ. αυτή τη στιγμή έχω δείξει ότι το ξεπερνάω».

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια