Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον 2ο Όμιλο Αστέρας Πετριτή και ΑΕ Λευκίμμης

Γ Εθνική
28 Ιουνίου 2023 / 15:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Επίσης πρέπει θα δούμε πως θα διαχειριστεί η ΕΠΟ πιθανό υποβιβασμό ομάδων της SL2 είτε επειδή δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής, είτε επειδή αδυνατούν να συμμετάσχουν στην επαγγελματική κατηγορία τη νέα χρονιά

ΑΘΗΝΑ. Είναι πλέον γνωστές οι 72 ομάδες που θα πάρουν μέρος την επόμενη σεζόν στην Γ΄ Εθνική, ανάμεσά τους και οι δυο Κερκυραϊκές, ο Αστέρας Πετριτή και η ΑΕ Λευκίμμης. Ο μεν Αστέρας για 2η συνεχόμενη χρονιά, η δε ΑΕΛ για 7η συνεχόμενη χρονιά. Αυτές θα είναι χωρισμένες σε τέσσερις Ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ κάθε Όμιλος θα έχει 18 ομάδες. Βέβαια τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά αφού όσο λιγοστεύουν οι ομάδες όλο και πιο δυνατή γίνεται η κατηγορία, ενώ και αυτές που θα υποβιβάζονται θα είναι περισσότερες. Πέραν αυτούς τα ταξίδια πιο πολλά, τα έξοδα μεγαλύτερα και θα πρέπει να αντέξει κάθε ομάδα όχι μόνο αγωνιστικά για να πετύχει τους στόχους της, αλλά και οικονομικά.

Πρέπει όμως να τονίσουμε, πριν αναφέρουμε τον «χωρισμό» των ομάδων σε ομίλους, ότι θα πρέπει να δούμε τις δηλώσεις συμμετοχής, αφού πολλές φορές κάποιες ομάδες για τους δικούς τους λόγους δεν δηλώνουν συμμετοχή. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση με βάση την προκήρυξη που υπάρχει, άρα δεν είναι απίθανο και στον Όμιλο που θα συμμετάσχουν οι ομάδες του νησιού μας να βρεθεί ομάδα ή ομάδες που αυτή τη στιγμή δεν είναι στη λίστα. Επίσης πρέπει θα δούμε πως θα διαχειριστεί η ΕΠΟ πιθανό υποβιβασμό ομάδων της SL2 είτε επειδή δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής, είτε επειδή αδυνατούν να συμμετάσχουν στην επαγγελματική κατηγορία τη νέα χρονιά

Πέρσι οι ομάδες μας απέφυγαν Όμιλο με αντίστοιχες ομάδες της Μακεδονίας και μάλλον και φέτος έτσι θα γίνει, αφού η λογική λέει ότι θα τοποθετηθούν στον 2ο Όμιλο. Σε αυτόν οι περισσότερες πιθανότητες είναι να αποτελείται (στην παρένθεση η ΕΠΣ που ανήκουν) από ομάδες της Πιερίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, και Ανατολικής Στερεάς και θα είναι:

2ος όμιλος Γ’ Εθνικής της νέας σεζόν (2023-2024)

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Σβορώνος, Πιερικός, Βατανιακός (Πιερίας), Μαγνησιακός (Θεσσαλίας), Ηρακλής Λάρισας, ΑΕ Κιλελέρ (Λάρισας), ΠΟ Φήκης, ΑΟ Τρίκαλα (Τρικάλων), Αστέρας Σταυρού (Φθιώτιδας), ΑΟ Υπάτου, Ελλοπιακός (Βοιωτίας), ΑΟ Ν. Αρτάκης (Εύβοιας), Θύελλα Κατσικά (Ηπείρου), Αναγέννηση Άρτας (Άρτας), Θεσπρωτός (Θεσπρωτίας), Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Λευκίμμης (Κέρκυρας).

Αυτός είναι ένας πρώτος σχεδιασμός, αλλά πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές, όπως π.χ. η Καστοριά και πιθανόν η ΑΕ Μεσολογγίου να είναι στον Όμιλο.

Ο 1ος Όμιλος θα έχει ομάδες από Θράκη και Μακεδονία (πλην Πιερίας), ο 3ος Όμιλος Από Πελοπόννησο, Ζάκυνθο, Αττική (από την Αττική θα χωριστούν οι ομάδες, θα βγουν με κλήρωση για ποιες θα είναι στον 3ο και ποιες στον 4ο Όμιλο), τέλος ο 4ος Όμιλος θα έχει Ομάδες από Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια