Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με Καρύδη και Δουκατέλη, στη μάχη για παραμονή στην Α΄, η Εθνική

Στίβος
22 Ιουνίου 2023 / 15:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Βέβαια η Σπυριδούλα και ο Σπύρος τα δυο τελευταία χρόνια μένουν στην Αθήνα, έχουν πάρει και μεταγραφή και προπονούνται εκεί, αλλά από το ΕΑΚΚ ξεκίνησαν και για δέκα χρόνια σχεδόν οι προπονήσεις τους ήταν στο στάδιο.

ΣΙΛΕΣΙΑ. Η εθνική μας ομάδα στίβου βρίσκεται από την Τρίτη (20/6) στην Σιλέσια της Πολωνίας όπου Παρασκευή (23/6) θα ξεκινήσει την προσπάθεια της στην Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Με την Εθνική μας ομάδα έχουν ταξιδέψει και θα πάρουν μέρος δυο παιδιά της Κέρκυρας, η Σπυριδούλα Καρύδη και ο Σπύρος Δουκατέλης και αυτό είναι σημαντικό για τον στίβο του νησιού μας, έστω και να οι εγκαταστάσεις που γυμνάζονται τα παιδιά του στίβου, είναι επιεικώς απαράδεκτες στο νησί μας.

Βέβαια η Σπυριδούλα και ο Σπύρος τα δυο τελευταία χρόνια μένουν στην Αθήνα, έχουν πάρει και μεταγραφή και προπονούνται εκεί, αλλά από το ΕΑΚΚ ξεκίνησαν και για δέκα χρόνια σχεδόν οι προπονήσεις τους ήταν στο στάδιο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στόχος της Εθνικής είναι η παραμονή στην Α΄ κατηγορία της Ευρώπης, εκεί που είναι τώρα σαν μια από τις 16 ομάδες και θα παλέψει γι αυτό. Οι αθλητές και αθλήτριες μας πρέπει να ξεπεράσουν τον φετινό τους εαυτό για να το πετύχουν, γιατί με βάση τις φετινές τους επιδόσεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Παράδειγμα η άλλοτε κορυφαία αθλήτρια στο τριπλούν Κ-20 η οποία έχει ρεκόρ 14,19μ. φέτος έχει μόλις 12,91μ. και την 15η επίδοση από τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος. Πρέπει να ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό της για να φτάσει στην 8αδα τουλάχιστον και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Ο αγώνας της Σπυριδούλας είναι το Σάββατο 24/6 και θα ξεκινήσει στις 18.25 ενώ θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ. Από την πλευρά του ο Σπύρος Δουκατέλης θα πάρει μέρος στην μικτή σκυταλοδρομία 4X400μ., είναι το αγώνισμα που θα κλείσει τους αγώνες και θα γίνει την Κυριακή στις 19.35.

Στην αποστολή της Εθνικής μετέχουν και κορυφαία ονόματα, όπως ο Τέντογλου, η Στεφανίδη (επί κοντώ), ο Κάραλης (επί κοντώ), ο Αναστασάκης (σφυροβολία), ο Τσιάμμης (τριπλούν), ο Παυλίδης (δισκοβολία), ο Κυριαζής (ακόντιο) που μπορούν να βρεθούν στα μετάλλια, αλλά…. Η ομάδα ανδρών θα φέρει αρκετούς βαθμούς με βάση τις φετινές επιδόσεις και σε σύγκριση με των αντιπάλων, ενώ οι γυναίκες είναι πολύ αδύναμες και η παραμονή μπορεί να κριθεί στη λεπτομέρεια.

Σε δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Χρήστος Μελέτογλου ανέφερε: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα όσον αφορά στην παραμονή μας στην Α’ κατηγορία. Φαίνεται ότι οι πιο αδύναμες ομάδες είναι η Τουρκία και η Νορβηγία. Και μετά υπάρχουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ελβετία, η Τσεχία και το Βέλγιο που θα παλέψουμε για την παραμονή. Είμαστε όμως όλοι κοντά! Θα παλέψουμε! Πάμε δυνατά για ότι καλύτερο». 

Οι ομάδες της Α’ κατηγορίας είναι η Ελλάδα, η Πολωνία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία και η Τουρκία.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια