Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Πολωνία η Εθνική, με Σπ. Καρύδη και Σπ. Δουκατέλη

Στϊβος
20 Ιουνίου 2023 / 17:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι η κορυφαία διοργάνωσή του στίβου των εθνικών ομάδων, με τη χώρα μας να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες, με πέντε συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και τέσσερις στην Α΄ κατηγορία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που συμπληρώνει φέτος 10 διοργανώσεις (14 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση το 2009 στην Λεϊρια της Πορτογαλίας) θα πάρει μέρος η Ελλάδα, με τα χρώματα της οποίας θα αγωνιστούν δυο παιδιά της Κέρκυρας, η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν και ο Σπύρος Δουκατέλης στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ400. Είναι η κορυφαία διοργάνωσή του στίβου των εθνικών ομάδων, με τη χώρα μας να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες, με πέντε συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και τέσσερις στην Α΄ κατηγορία.

Από φέτος οι Εθνικές ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες που είναι η Α΄ είναι η υψηλότερη, με συμμετοχή 16 ομάδων, σε αυτήν αγωνίζεται και η Ελλάδα. Ακόμα υπάρχει η δεύτερη κατηγορία από 16 ομάδες και την τρίτη από 15. Οι τρεις τελευταίες υποβιβάζονται από τις δυο πρώτες κατηγορίες και αντίστοιχα ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες από Β΄ και Γ΄ κατηγορία. Η χώρα μας θα προσπαθήσει να παραμείνει στην Α΄ κατηγορία, έχει κάποιους εξαιρετικούς αθλητές, αλλά και αδυναμίες, κυρίως στους δρόμους ημιαντοχής και αντοχής.

Βέβαια υπάρχουν κάποιες διαφορές στους αγώνες, όπως π.χ. κάθε αθλητής-τρια έχει το δικαίωμα να κάνει μέχρι τέσσερα άκυρα σε όλα τα ύψη. Στα οριζόντια άλματα και στις ρίψεις θα ξεκινήσουν όλοι αθλητές και αθλήτριες μετά τις τρεις προσπάθειες θα συνεχίσουν οι οχτώ για δύο ακόμη άλματα και την έκτη προσπάθεια θα εκτελέσουν μόνο οι τέσσερις καλύτεροι.

Οι ομάδες στην 1η κατηγορία που συμμετέχει η εθνική μας είναι: Πολωνία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία. Γαλλία. Πορτογαλία. Τσεχία. Ολλανδία. Ελβετία, Τουρκία, Φινλανδία, Σουηδία, Ελλάδα, Βέλγιο.

Στη Σιλέσια της Πολωνίας θα διεξαχθούν οι αγώνες Παρασκευή με Κυριακή (23-25/6), η εθνική μας ομάδα αναχώρησε για την Πολωνία το πρωί της Τρίτης (20/6, 07.35) και θα επιστρέψει την επόμενη Τρίτη (27/6). Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Όπως αναφέραμε με τα χρώματα της Εθνικής θα αγωνιστούν η Σπ. Καρύδη στο άλμα τριπλούν, η οποία δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φόρμα της, αλλά είναι πεισματάρα, αγωνίστρια και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για να δώσει βαθμούς στην εθνική μας. Ο Σπ. Δουκατέλης ο οποίος πλέον τρέχει 400μ. (ξεκίνησε από τα 100μ., πήγε 200μ. και τώρα 400μ.) και θα τρέξει στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

Στην αποστολή μετέχουν ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, ο Κ. Δουβαλίδης, ο Δημήτρης Τσιάμης, ο Οδυσσέας Μουζανίδης, ο Μιχάλης Αναστασάκης στους άνδρες και Κατερίνα Στεφανίδου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ελίνα Τζένγκο, Ειρήνη Βασιλείου στις γυναίκες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια