Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά το ταξίδι για την Γ΄ Εθνική, Θιναλιακός - Θρίαμβος Λούρου

Γ ΕΘΝΙΚΗ
12 Μαΐου 2023 / 15:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ταξίδι προς την Γ΄ Εθνική για τον πρωταθλητή ΕΠΣΚ Θιναλιακός ξεκινά την Κυριακή 14 Μάη στις 5μ.μ. στο γήπεδο των Νυμφών, εκεί θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας Θρίαμβο Λούρου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ταξίδι προς την Γ΄ Εθνική για τον πρωταθλητή ΕΠΣΚ Θιναλιακός ξεκινά την Κυριακή 14 Μάη στις 5μ.μ. στο γήπεδο των Νυμφών, εκεί θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας Θρίαμβο Λούρου. Ο πρωταθλητής Κέρκυρας ξέρει ότι υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες στον Όμιλο, ομάδες από Ενώσεις που δεν έχουν αυτή τη στιγμή εκπρόσωπο στην Γ΄ Εθνική (Άρτα, Γιάννενα, Αιτωλοακαρνανία) και το ταξίδι θα είναι πολύ δύσκολο.
Με βάση τη δυναμική και την ιστορία τους, η Αναγέννηση Άρτας, η ΑΕ Μεσολογγίου, η Θύελλα Κατσικά δείχνουν να είναι μαζί με τον Θιναλιακό οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις ανόδου (χωρίς να υποτιμάμε Θρίαμβο Λούρου και Αστραπή Μεσοποταμιάς), σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, αφού θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου.
Η ομάδα του Θιναλιακού αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα τις τελευταίες δυο σεζόν, αφού έχει μείνει άστεγη, το γήπεδο της ξηλώθηκε τον Αύγουστο του 2021 για να αλλαχθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας και παραμένει ως σήμερα έτσι. Αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει δικό της γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες, να μην μπορεί στο δικό της να δώσει τους αγώνες μπαράζ, αλλά παρ΄ όλα αυτά υπάρχει πίστη και θέληση ώστε να μπορέσει να πετύχει την άνοδο.
Ο Θρίαμβος Λούρου είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, σίγουρα θα διεκδικήσει την άνοδο με όλες της τις δυνάμεις και πήρε το πρωτάθλημα φέτος, έχοντας στην κανονική του διάρκεια 14 νίκες 3 ισοπαλίες και μια ήττα αφού συγκέντρωσε 46 βαθμούς, με τον Αμβρακικό Βόνιτσας και τον Αχέροντα Καναλακίου να είναι στην 2η θέση με 44. Έχει κατακτήσει άλλες δυο φορές το πρωτάθλημα το 2008 και το 2010, ενώ έχει πάρει και δυο φορές το κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας το 2009 και το 2015. Έχει έδρα την κωμόπολη του Λούρου, που αριθμεί περίπου 2.000 κατοίκους.
Η ΚΕΔ/ΕΠΟ για τον αγώνα αυτό όρισε αξιολογημένη διαιτησία και η Ειρήνη Πιγγίου από την Θεσπρωτία θα είναι διαιτητής, με βοηθούς από τα Γιάννενα τους Δ. Τσαντά και Γ. Παπαλαζάρου.
 
Πρόγραμμα (1η αγωνιστική)
Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ώρα 17.00
Α.Ε. Μεσολογγίου – Αναγέννηση Άρτας
Θιναλιακός – Θρίαμβος Λούρου
Θύελλα Κατσικάς – Άρης Φιλιατών
Ρεπό: Αστραπή Μεσοποταμίας
 
Ο Θιναλιακός με το σύνθημα «Στηρίζουμε την ομάδα της καρδιάς μας - Όλοι στο γήπεδο την Κυριακή» καλεί τους φίλους του να στηρίξουν την ομάδα, κάτι που πρέπει να κάνει κάθε Κερκυραίος φίλαθλος, ενώ όπως ενημέρωσε το εισιτήριο θα είναι στα 5€.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια