Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σοφία Σακοράφα: Λυπάμαι για την εικόνα του σταδίου

ΣΑΚΟΡΑΦΑ
09 Μαΐου 2023 / 15:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παρουσία μια μεγάλης προσωπικότητας του κλασικού αθλητισμού στην Κέρκυρα, της Σοφίας Σακοράφα, βουλευτού και προέδρου του ΣΕΓΑΣ, στο ΕΑΚΚ έδειξε το ενδιαφέρον της και για την Κέρκυρα,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παρουσία μια μεγάλης προσωπικότητας του κλασικού αθλητισμού στην Κέρκυρα, της Σοφίας Σακοράφα, βουλευτού και προέδρου του ΣΕΓΑΣ, στο ΕΑΚΚ έδειξε το ενδιαφέρον της και για την Κέρκυρα, αλλά και θα βοηθήσει με την πίεση και της βουλευτικής της ιδιότητας και της Ομοσπονδίας, να γίνει κάτι στο ερειπωμένο ΕΑΚΚ, όχι απλά να δοθεί για τις προπονήσεις των αθλητών, αθλητριών του στίβου, αλλά και να πάρει μια ανθρώπινη μορφή.

Η Σοφία Σακοράφα παλιά πρωταθλήτρια του ακοντισμού και παγκόσμια ρεκορντγούμαν το 1982, αφού είδε το στάδιο, άκουσε τον κ. Μόσχο για μια ακόμη φορά να αναφέρεται στα προβλήματα, παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων του στίβου και πλήθους προπονητών, καθηγητών φυσικής αγωγής, ανέφερε τα εξής:
 
«Λυπάμαι πολύ, ειλικρινά το λέω για την εικόνα που σήμερα βλέπω σε αυτό το στάδιο , παρ΄ ότι μου τα είχε περιγράψει ο κ. Μόσχος που με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Είναι και τα έγραφα που έχει στείλει στην Ομοσπονδία τα οποία όποιος και να μου τα έλεγε δεν μπορεί να περιγράψει την κατάσταση όπως είναι, ένα γήπεδο σε κατάσταση εγκατάλειψης. Η Ομοσπονδία δυστυχώς δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στα στάδια, ούτε να φτιάξει το ταρτάν, ούτε το χόρτο ούτε ανάγκες που θα υπάρξουν και πρέπει να ομολογήσω ότι, όχι σε τέτοια κατάσταση, αλλά σε άσχημη κατάσταση είναι τα περισσότερα στάδια στην Ελλάδα. Σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας γυρνάω όλη την Ελλάδα για να καταγράψουμε τα γήπεδα σε ποια κατάσταση βρίσκονται, αλλά και γιατί πηγαίνω να δω και τους αγώνες.

Τα τελευταία χρόνια και δεν είναι ευθύνη μιας κυβέρνησης μονάχα, είναι των τελευταίων κυβερνήσεων, υπάρχει αυτή η εγκατάλειψη του κλασικού αθλητισμού, του στίβου σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει κάτι να αλλάξει, επανειλημμένα το έχω τονίσει στον κ. Υπουργό, θα πρέπει να δοθούν κονδύλια για έργα, πέραν αυτών που δίνει σαν επιχορηγήσεις στην Ομοσπονδία, στους συλλόγους κλπ, γιατί αν δεν δοθούν, λυπάμαι που θα το πω, αλλά θα είμαι η πρόεδρος που θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να κάνει αγώνες γι τους αθλητές, που είναι χρήσιμοι όχι μόνο για να κάνουν τις προπονήσεις τους, γιατί πρέπει να κάνουν αγώνες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα και να βαθμολογηθούν, αλλά και να ανοίξουν τα φτερά τους για μεγαλύτερους αγώνες για το εξωτερικό».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στους διαγωνισμούς που γίνονται και… «τα υλικά που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι είναι άχρηστα, έχουμε στάδια που φέτος φτιάχνεται το ταρτάν και σε ένα χρόνο δεν υπάρχει αυτό, τόνισε. Η παγκόσμια Ομοσπονδία μας έστειλε εδώ και ενάμιση χρόνο τις προδιαγραφές και μας ενημέρωσε ότι εάν τα στάδια δεν έχουν τις προδιαγραφές, δεν θα μετράει καμιά επίδοση και κανένα ρεκόρ σε κανέναν. Ενημερώσαμε τις αρχές που ανήκουν τα στάδια και κάναμε τα Χριστούγεννα ένα σεμινάριο στο οποίο καλέσαμε έναν ειδικό από το εξωτερικό να δώσει τις προδιαγραφές και να ενημερώσει τους πάντες».

Στη συνέχεια η κα Σακοράφα αναφέρθηκε στο ΕΑΚΚ και τι μπορεί να γίνει τονίζοντας:
«Τι συμβαίνει εδώ και τι μπορούμε να κάνουμε;;; ένα στάδιο που έχει κλείσει για μένα είναι απαράδεκτο γιατί δεν μπορείς να αφήσεις τη νεολαία χωρίς χώρο να αθληθεί. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να γίνει αποκατάσταση των ζημιών ούτως ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιηθούν οι χώροι.

Το κοντέινερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί 15-20 μέρες έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές και παράλληλα να πιέσουμε να γίνει το σκέπαστρο που έχει γίνει γεφύρι της Άρτας. Το ακούω από όταν έγινα πρόεδρος της Ομοσπονδίας, είχαμε επαφές και με την κα Περιφερειάρχη, είχαμε υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας, μας υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει πράγματα, θέλω να πιστεύω ότι θα μπει σε μια διαδικασία ξεκινήματος αυτής της διαδικασίας που υπογράψαμε, θα γίνουν πράγματα και πολύ σύντομα θα με καλέσετε εδώ όχι με αυτά θλιμμένα, κατσουφιασμένα πρόσωπα αλλά γελώντας και λέγοντας ότι εδώ έχουμε ένα γήπεδο που μπορούν να γυμναστούν τα παιδιά μας». 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια