Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Σοφία Σακοράφα στο εγκαταλελειμμένο ΕΑΚΚ

ΣΑΚΟΡΑΦΑ
08 Μαΐου 2023 / 16:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η άλλοτε παγκόσμια ρεκορντγούμαν του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα, σημερνή πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και βουλευτής του ΜΕΡΑ25, βρέθηκε στο νησί μας από την Κυριακή μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ι. Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας λόγω εκλογών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η άλλοτε παγκόσμια ρεκορντγούμαν του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα, σημερνή πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και βουλευτής του ΜΕΡΑ25, βρέθηκε στο νησί μας από την Κυριακή μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ι. Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας λόγω εκλογών.
Η σπουδαία αυτή πρώην πρωταθλήτρια στίβου, δεν θα μπορούσε και σαν Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ να μην αφουγκραστεί τα προβλήματα των Κερκυραϊκών σωματείων του στίβου, τους προπονητές που δίνουν αγώνα για καλύτερες συνθήκες προπόνησης και ανθρώπινες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Βρέθηκε έτσι προσκεκλημένη το απόγευμα στις 14.00 στο ΕΑΚΚ (Ερείπιο Αθλητισμού Κεντρικής Κέρκυρας) για να δει το χάλι που αφήνει το γήπεδο, η σημερινή Κυβέρνηση, πολύ χειρότερο από όταν το παρέλαβε και ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Στη συνάντηση που διοργάνωσε η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, βρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων του στίβου του νησιού μας, ανάμεσα τους και οι Πρόεδροι του Κερκυραϊκού κ. Μάστορας και του Γ.Σ. Κέρκυρας 2018 κ. Γκασιάλης και πάρα πολλοί προπονητές στίβου.
Ο κ. Ν. Μόσχος τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ έκανε μια ενημέρωση στην κα Σακοράφα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο στίβος με το κλείσιμο του ΕΑΚΚ, ενημερώνοντας της και για τις τεράστιες επιτυχίες που έχει επιδείξει το νησί, σε Παγκόσμιο, Πανευρωπαϊκό και Πανελλαδικό επίπεδο και για τα 14 Πανελλήνια ρεκόρ που κατέχουν αθλητές-τριες της Κέρκυρας. Αναφέρθηκε στην κοροϊδία που υπάρχει σε ότι έχει σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως και στον μη προγραμματισμό κάποιων έργων, ενώ ζήτησε και τη δική της βοήθεια ώστε να ανοίξει όσο πιο σύντομα γίνεται το γήπεδο και όχι να πηγαίνουν (όπως πηγαίνουν τώρα) για προπονήσεις, με την απειλή τιμωρίας.
Η κα Σακοράφα, απογοητεύτηκε από το θέαμα που αντίκρισε, έδειξε να γνωρίζει αρκετά από τα προβλήματα, τόνισε ότι επειδή το ΕΑΚΚ ανήκει στην ΓΓΑ ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί να κάνει τίποτε, πέρα από το να πιέσει ώστε να λυθεί το θέμα. Επίσης σαν άνθρωπος του στίβου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε πολλά μέρη της Ελλάδος, αφού λόγω της ιδιότητάς της στην Ομοσπονδία, επισκέπτεται, ενημερώνεται και γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει. Στάθηκε ακόμη και στην Αθήνα, όπου όπως τόνισε δεν υπάρχει σε όλη την Αττική γήπεδο ρίψεων, ακόμα και το ΟΑΚΑ δεν έχει χρησιμοποιηθεί 10 χρόνια, είναι εγκαταλελειμμένο. Σαν άνθρωπος του στίβου κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα και από τη θέση και του προέδρου της Ομοσπονδίας και σαν βουλευτής θα προσπαθήσει να βοηθήσει, σε πρώτη φάση να δοθεί η άδεια τα παιδιά να προπονούνται στο ανοικτό γήπεδο, για το οποίο δεν υπάρχει κίνδυνος.
Απάντησε και στις όποιες ερωτήσεις ειπώθηκαν από τους παρευρισκόμενους, το συμπέρασμα δε από την συνάντηση είναι ότι ο αθλητισμός και οι εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
ΣΗΜ.: Να τονίσουμε ότι η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας είχε τοποθετήσει λίγες καρέκλες στο ταρτάν του στίβου για να καθίσουν οι παρευρισκόμενοι, όμως εμφανίστηκε πριν την έναρξη, ο αντιπρόεδρος της ΕΔ/ΕΑΚΚ κ. Κ. Τόμπρος και ζήτησε να φύγουν από το χώρο, λέγοντας ότι υπάρχει αίθουσα έτοιμοι στην οποία μπορούν να πάνε για να γίνει η ενημέρωση στην κα Σακοράφα και η συζήτηση για τα προβλήματα του χώρου, αλλά δεν δέχθηκαν οι παρευρισκόμενοι να φύγουν από το ταρτάν του στίβου.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια