Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για την προ-παραμονή των εκλογών μετέθεσε η ΓΓΑ το ραντεβού με τον Σύλλογο Γαρίτσας για το ΕΑΚΚ!

ΕΑΚΚ
05 Μαΐου 2023 / 09:50
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σύλλογος Γαρίτσας: «Δεν θα παραστούμε δίνοντας προεκλογικό άλλοθι σε αυτούς που ευθύνονται για το ΕΑΚΚ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προγραμματισμένη συνάντηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας, προκειμένου να συζητηθεί η τραγική εγκατάλειψη του ΕΑΚΚ. Ωστόσο το ραντεβού μετατέθηκε για τις 19 Μαΐου, δηλαδή την προ-παραμονή των εκλογών.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο Σύλλογος κοινοποίησε μέσω της σελίδας του ότι αποφάσισε να μην παραστεί, δίνοντας προεκλογικό άλλοθι σε αυτούς που ευθύνονται γι΄αυτήν την κατάσταση. 

Παράλληλα αποφάσισε να διοργανώσει πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο σε συνεννόηση με αθλητικούς φορείς, συλλόγους, μαθητική κοινότητα, εργατικό κέντρο, ποδοσφαιρικά σωματεία και πολίτες της Κέρκυρας.

Πώς έκλεισε το ραντεβού

Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου του στην Κέρκυρα, προ δύο εβδομάδων περίπου, ο Σύλλογος Γαρίτσας έκανε τη δική του παρέμβαση για την εγκατάλειψη του ΕΑΚΚ. Η παρέμβαση αυτή έγινε μαζί με αυτές άλλων αθλητικών παραγόντων, με την ευκαιρία της παρουσίας της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη αλλά και του ΓΓ Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, στην εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Μετά την επαφή του Συλλόγου με την Υπουργό, η ίδια η Λίνα Μενδώνη προέτρεψε τον Γ. Μαυρωτά να ορίσει μια συνάντηση μαζί τους στην Αθήνα, για να συζητηθούν σε βάθος οι ελλείψεις και τα προβλήματα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου. 

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Βέργης «δεχθήκαμε στη συνέχεια ένα τηλεφώνημα από την Γεν. Γραμματεία και μας όρισαν ημερομηνία συνάντησης για τις 12 Μαΐου, λόγω φόρτου εργασίας του Γεν. Γραμματέα».

Υπόμνημα και φωτογραφικό υλικό

«Ο Σύλλογος πάντως έχει ήδη αποστείλλει υπόμνημα στο Υπουργείο, επισυνάπτοντας και φωτογραφίες, ώστε να υπάρξει προετοιμασία και να έχουμε μια συνάντηση ουσίας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Χθες δεχθήκαμε νεότερο τηλεφώνημα για τη μετάθεση της ημερομηνίας στις 19 Μαΐου. Είναι φανερό ότι μας εμπαίζουν, να ζητούν συνάντηση δύο μέρες πριν από τις εκλογές» τονίζει ο Αλέξανδρος Βέργης.

Ο Σύλλογος πάντως δηλώνει αποφασισμένος να το φθάσει μέχρι τέλους. «Δεν θα το αφήσουμε έτσι, δεν δεχόμαστε να είναι σε αυτήν την κατάσταση το στάδιο, το κολυμβητήριο, οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ». 

Μαζικό συλλαλητήριο

Η επόμενη κίνηση, σύμφωνα με τον κ. Βέργη, θα είναι η διοργάνωση ενός μαζικού συλλαλητηρίου, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς. 

Παράλληλα, τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο στη Γαρίτσα, με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων για την προετοιμασία των επόμενων δράσεων, με απώτερο στόχο να ακουστεί -επιτέλους- η φωνή της Κέρκυρας στην Αθήνα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.