Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φινάλε στην Γ΄ Εθνική με αγωνία για αρκετές ομάδες

Γ ΕΘΝΙΚΗ
27 Απριλίου 2023 / 16:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελειώνει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την ερχόμενη Κυριακή με κάποιες ομάδες να καίγονται και να ψάχνουν νίκη στο τέλος για να πετύχουν το στόχο τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελειώνει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την ερχόμενη Κυριακή με κάποιες ομάδες να καίγονται και να ψάχνουν νίκη στο τέλος για να πετύχουν το στόχο τους. Οι ομάδες του νησιού μας ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρας Πετριτή τα κατάφεραν περίφημα, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά που είχε πολύ δυνατές ομάδες, αρκετά μακρινά τα ξίδια και πολυέξοδα λόγω της ανάγκης διανυκτέρευσης, αλλά πέτυχαν το σκοπό της παραμονής τους και τη νεά σεζόν θα αγωνίζονται στην κατηγορία. Ελπίζουμε ότι και ο Θιναλιακός μέσω των αγώνων μπαράζ, θα είναι η 3η ομάδα που θα εκπροσωπήσει το νησί μας στην Γ΄ Εθνική.
Ήδη είναι πρωταθλητές στον 1ο Όμιλο ο Καμπανιακός, στον 2ο η Κοζάνη, στον 3ο ο Τηλυκράτης. Αγωνία για τους άλλους δυο στον 4ο Αιολικός, Ρόδος, Πανιώνιος και στον 5ο Γιούχτας και Μαρκό διεκδικούν το πρωτάθλημα και όλα θα κριθούν στο νήμα. Από τις πέντε πρωταθλήτριες οι 4 μετά από αγώνες μπαράζ θα ανέβουν στην Super League2.
Στο θέμα του υποβιβασμού η ΕΠΟ στην προκήρυξή της αναφέρει ότι έξι ομάδες από τον 1° όμιλο και πέντε από τους άλλους Ομίλους, συν το χειρότερο ένατο από τον 2° μέχρι τον 5° όμιλο υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική.
Υποβιβάζονται και μαθηματικά μια αγωνιστική πριν το φινάλε οι ομάδες:
1ος όμιλος: Μ Αλεξ. Ορφανίου, Αλεξανδρούπολη, Αγροτικός Αστέρας, Ορφέας Ξάνθης, Βύρων Καβάλας και απομένει μία ακόμη ομάδα (Πανδραμαϊκός 37β., Θερμαϊκός Θέρμης 39β., Νέστος Χρυσούπολης 40β.).
2ος όμιλος: Δωτιέας Αγιός, Ολυμπιακός Βόλου, Μακεδονικός Φουφά, Ελασόνα, Εδεσσαϊκός.
3ος όμιλος: Ναυπακτιακός Αστέρας, Χαλκίδα, Διγενής Νεοχωρίου, Απόλλων Πάργας, Παναγρινιακός.
4ος όμιλος: Πανγυθεατικός, Πάτρα, Διαβολίτσι, Πανηλειακάς, Αίας Γ αστούνης.
5oς όμιλος: Άγιος Ιερόθεος, ΑΟ Τυμπακίου, Πόρος, Μοσχάτο και θα υποβιβαστεί μία ακόμη ομάδα (ΓΠΣ Αλμυρός, Άγιος Νικόλαος, Αγία Παρασκευή).
Για την «καυτή» 9η θέση των ομίλων από 2ο ως 5ο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση την τελευταία αγωνιστική. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια